Gymbefolkningen

Gym.

En av människor skapad miljö att vistas i. Verkligen konstigt. 29 svettiga människor på stillastående cyklar parkerade framför LCD-skärmar som visar Oprah. Löpbanden snurrar runt runt medans folk power-walkar sig stillastående smala. Men det är roligt att det är så många som rör på sig. Det har blivit fler och fler i gymmen de senaste åren. Det tror jag är bra.

Det finns så många olika människor på ett gym. Det är hon som kanske jobbar på kommunen. Med sin tonårsdotters gamla jazzbyxor (minns ni ordet?) från 1998 och sin mans gamla t-shirt från när han var på seglarläger-kickoff. Hon cyklar lite lojt i början, men spurtar den sista minuten. Inne bland redskapen tränar hon ben och överkropp och tar i som tusan när det vankas armhävningar. Stretchar förstrött medans hon spionerar på killen i 16-årsåldern vid de fria vikterna. Han påminner om hennes son.
Killen med det vita linnet, innebandystrumpor och badshorts väljer alltid för tunga vikter för bänkpress. Han orkar några vackliga omgångar och är knallröd i annsiktet när han är klar. Alla ser att han borde träna benen också, annars blir hans kropp helt oproportionerlig. Men han själv vill bara ha muskler att flexa på fysiklektionen, klara flest armhävningar på gympan. Han kikar avundsjukt på den pumpade 27-åringen brevid. Som med sitt rakade huvud knappt kommer genom gymmet på grund av sin axelbredd. Lite mycket proteinpulver köpt på internet till frukost kanske? Men 16-åringen vet nu vad han jobbar mot. Han vill bli biffig-biffigare-biffigast!
Ute på löpbandet joggar fortfarande den 40-åriga mannen i för korta shorts. Han ser ut som en riktig orienterare, den gamla fjällrävenjackan hänger nog i omklädningsrummet och väntar. Snart kommer han komma in i gymmet för att göra sit-ups på de gula bollarna och stretcha. Stretcha riktigt ordentligt. Och eftersom shortsen är så riktigt 70-talskorta kommer vi alla få ta del av hans behag. Hurra.
Sen har vi tonårstjejerna. Oj, de har så mycket underlagskräm så att det lämnar märken på speglarna. Några av dem spelar fotboll eller innebandy, det syns på vaderna och de ruffsiga sidotofsarna i nacken. Obligatorisk snygg sporttjej look. Kajalpennan innanför nederfransarna icke att förglömma. För hur ska man annars kunna spänna ögonnen i motståndarna? De snckar mycket, luktar parfym. Men de tränar ordentligt, de är duktiga och seriösa.
Och så är det lilla jag. Alldeles för upptagen med att spionera på alla andra för att tänka på hur jag själv ser ut. Men jag skulle gissa på svettig och sjuinihelvetes röd i annisktet. Det brukar jag vara. Och alltid nära till en spegel när det vankas armövningar. Då gäller det att glänsa.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Haha, sjuinihelsikes röd är du (fortfarande) inte ensam om att bli.. Det är du, jag och Staffan Olsson forever helt enkelt.

För övrigt är ju facebook ett fyndigt påhitt som fick mig att hitta hit, det är kul att läsa det du skriver! Hoppas allt är bra, kramar Hajen.

2008-03-03 @ 00:08:07
URL: http://fideli.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0