Rörigt inlägg

Under hela mitt liv (denna enorma mängd av år!) har jag lovat mig själv att aldrig bli stel och vuxen. Mogen, ja, men jag ska behålla det barnsliga. Jag tycker att jag har lyckats ganska väl. Jag älskar att leka till exempel och jag har inga problem med att göra bort mig.
Men.
Ett stort MEN.
Det finns tillfällen då folks barnsligheter gör mig så förbannad att jag för några sekunder är rädd för deras liv. Om jag inte spenderat 22 år med att dämpa min aggressivitet hade nog många människor åkt på stryk de senaste åren.
Att ha sönder saker för skojs skull är något jag hoppades hade lämnats kvar på lågstadiet. Och bara för att jag inte njuter av att behandla personalen på krogar respektlöst betyder inte det att jag har blivit gammal och grå. Så enkelt är det bara.

Respekt är ett ord som har smutsats ner så mycket av hela "respekterar du inte mig ska jag cutta dig"-mentaliten. Men tänk vad skönt om folk tänkte lite på det innan de gör saker. Är det repsktfullt av mig att inte hålla upp dörren åt den här tanten med rulator? Titta servitören i ögonen och tacka på ett äkta och respektfullt sätt när han kommer med din öl. På något sätt är det väl så, att de som respekterar sig själva respekterar även andra. Kanske, kanske inte.
Ett ganska rörigt blogginlägg, men det blir lätt så när man har spelat fia med knuff med en fyraåring hela dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0