Avundsjuka är också en färg

Alla reser utomlands. Varenda liten kotte drar iväg och lämnar oss fattiga ensamma kvar. "å, jag ska till Thailand, Indien, Ghana, Maldiverna..." Det är faktiskt tufft att vara blek!

Jag är fruktansvärt avundsjuk. Det är bra att jag erkänner det, tänker jag medans mitt annsikte blir grönare och grönare. Mest avundsjuk är jag på förmågan att antingen spara pengar eller helt bortse från att resan kommer lämna djupa, blodiga sår i ekonomin. Hur har folk råd egentligen?

Det här med pengar är ju himlans orättvist, det är vi nog alla överens om. Men jag önskar jag kunde anamma en lite mer what-ever-känsla. Typ, det är lugnt att äta pasta de två sista veckorna i månaden.

Men vad är det för skitsnack egentligen; "mest avundsjuk är jag på förmågan att spara pengar..." Detta, mina kära läsare, är att fara med osanning. Skäms på sig, fröken Giertta. Jag är avundsjuk på allt! Att hungrig få landa i ett helt nytt land. Känna en våg av nya dofter och värme slå emot en. Inte veta riktigt vart man ska och absolut inte kunna förmedla denna okunskap till taxichauffören. Allt luktar cigarettlukt och svett, (jodå, jag har allt varit på tjusiga platser utomlands...) men en känsla av att allt ordnar sig förr eller senare infinner sig. Eller, kanske inte direkt där i taxin, mer när man kommer fram dit man ska. Om man hittar.
Fast man kan ju tänka såhär: alla åker runtom i världen nu, när de är i 20-årsåldern. Så det är ju liksom redan gjort på nåt sätt. Min plan är alltså att dra till Asien när jag är typ 80. Cruisa savannen 86 plus och ta dykcert på min 100-årsdag. Fatta! Ingen har antagligen gjort DET förut. Haha, där kom jag på något! Vietnam och Sydafrika finns faktiskt kvar då också. År 2066 kommer jag och min rulator att ta över världen. Sådeså!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Hej lilla vän!

Ska tänka på dig å det gröna, lovar! Låter inte som en helt dum idé det där med 2066, får man hänga på?? Massa pussar iaf,uppdaterar dig om Indiens taxigubbar så fort jag kan! Kul att läsa din blogg! Kommer bli en trogen anhängare, var så säker..

2008-03-04 @ 08:41:59
Postat av: Lillesnor

Visst blir man sur på människor som åker iväg! Finns folk i mitt plugg som är sådär obehagligt solbrända också, usch. Omoralist är vad det är!

Jag har också startat blogg... Inte bra.

2008-03-04 @ 12:48:13
Postat av: London_Calling

Jag aker till sydafrika nasta fredag :-).
jag ska inte skicka vykort. Det lovar jag. Daremot ska jag skicka kort pa natt djur som are lite farligt kanske. Men inte en haj, de ar inte sa fina. Kanske en elphant, eller en struts kanske..

Koper med mig lite billtong hem till dig, som du inte kan ata for det ar kott :-). kramar M

2008-03-04 @ 13:25:30
Postat av: chippe

Utomlands, det är väl där man borde bo? Det tycker jag vore schysst. I alla fall i ett land som är varmt och har god mat och salta hav och trevliga människor som man kan prata med. Australien kanske?

2008-03-04 @ 14:47:53
Postat av: London_Calling

Det roligaste ar dock at du har en lite reklam bit for karlek i thailand under din text...hihi

australien ar fin fina grejer, det ar lite kallt pa vintern bara

/m

2008-03-05 @ 13:26:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0