Bristande privatiseringslogik

Nu är det borgerlig majoritet, man får tycka vad man vill om det. Vissa saker är kanske bra, vissa saker är kanske mindre bra.
Jag tycker till exempel att det är bra att det ges mer pengar till skolan. Det är skamligt att de förra styrande bara snackade massa gojja, men inte sköt till mer pengar.

Privatiseringsivern har även det tagit ett fast grepp om landet nu. Allt ska bli privat, skolor, sjukhus och närakuter. Det ska alltså säljas, från staten och kommunen till något företag eller så. Bara så att alla hänger med på vad det innebär.
Innan har skattepengar gått till att förse sjukhus med nya röntgenmaskiner och skolor med projektorer och whiteboards. Nu när det säljs, då följer ju de sakerna med. Saker som alla vi som betalat skatt har betalat för. Hallå! Det är ju VÅR röntgenmaskin! Ska stat/kommun tjäna pengar på det som vi alla vart med och betalat? OK, VI ALLA får ju del av vad stat och kommun har att erbjuda. Men är det verkligen smart att något så kortsiktig som en engångssumma blir det vi får ta del av? Istället för ett långsiktigt tänkande och användande av bra utrustning? Nu ska jag alltså betala extra för att få använda en maskin jag vart med och betalat redan från början?

Logiken brister.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0