Stockholmares parningsritualer 1

Dagen som idag var en kli-fri dag. När jag tar allergitabletter känns det som att det går ström genom hela ansiktet så fort jag är utomhus. Det kliar inte, men... det liksom spänner. Jättekonstigt.

Jag åt lunch med min kusin. Hon är 2,5 år yngre än jag, pluggar i Uppsala. Hon säger att hon har slutat festa så mycket som hon gjorde förra terminen, det håller tydligen inte i längden... Tror ändå alla som bor där och är studenter festar mer än vad vi studenter i Stockholm någonsin kommer göra.

Vi satt och drack kaffe på Medis. Människor och duvor och en och annan skrattmås. Duvorna har tydligen sin parningssäsong just nu. Det är inte direkt aptitretande när man ser en handuva burra upp pälsen, kurra och förfölja en honduva. Oftast har de stympade ben, det ser verkligen makabert ut. Honan springer runt lite larvigt, men flyger inte iväg så att vi som försöker dricka kaffe slipper se parningsakten. Kurr kurr, nu ska vi göra barn.
Tänk om det såg ut så på alla klubbar. Killarna i baren fäller upp kragarna på sina second-handskjortor, skjuter fram bröstkorgen och börjar sakta förfölja en väl utvald tjej samtidigt som han haltar och gör något gutturalt läte. Kurr kurr, ska vi hem till mig och göra slut på ett paket Kommando?

Fast jag tror att raggnings-Sverige skulle må bra av lite djuriskt beteende. Som det är nu sitter alla och klagar på att det är så tråkigt i Stockholm för att ingen vågar prata med någon ny. Med ena ögat har de exakt koll på vilka snygga killar/tjejer det finns på stället och ifall de ser ut att vara singlar. Vad mycket lättare det var när det var hemmafester och alla var 15 och i princip kunde tänka sig att hångla med vem som helst. Sen spelade det inte så stor roll om man skämdes efteråt eller om det hade varit dåligt eller om man inte mindes killens namn utan döpte honom till "killen-i-peak-mössa-från-Lidingö-killen" eller liknande. Vad som räknades var att man hade massa roligt att prata om efter helgens slut.
Istället för att sitta och spionera borde den här staden vara mer på. Gå fram till nya människor, säga hej och se vad som händer. Eller om någon är så pass modig och ovanlig att de faktiskt kommer fram till en och börjar prata, då borde vi göra galna saker som att... svara kanske?
Voulez-vous parler avec moi c'est soir?

Kommentarer
Postat av: Tulle

hej vi har träffats...;) vill bara säga att Stampes kompis karin som jobbar som fotomodell gick fram till en kille igår.
- Vill du hångla? (sa hon alltså..)
- Nej tack d e lugnt!
tycker bara att d e så härligt!

2008-05-19 @ 11:45:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0