Göran Hägglund blir dissad

Läste en artikel på Newsmill av studenten (i vad?) Erik Svensson som analyserat Göran Hägglunds (kd) tal under Almedalveckan där Hägglund angrep "kulturvänstern" och anklagade dem för att "idissla på kultursidorna" så att "vanligt folk" inte får den kultur de förtjänar. Typ.

Svensson skriver bland annat :
"Snälla, snälla verkar Hägglund ropa - låt oss vara ifred, sluta krångla till det, sluta dekonstruera, sluta problematisera! Snälla, snälla kan inte bara alla vara så som vi är, sluta avvik, sluta vara konstiga och ovanliga, rätta er i ledet! Vi behöver en kultur där jag - ja precis just jag - får fortsätta att vara normen för skapelsens krona.

Tack, Hägglund, då vet vi."

När man läser kommentarerna till artikeln, blir jag nästan mörkrädd för alla de som skriver att hbt-are och feminister från Stockholm bara vill säga åt folk hur de ska leva. Sen när har minoriteter bestämt över majoriteten? Och det största budskap minoriteterna, vilka de än må vara, vill föra fram är ju att de ska slippa bli fördömda för sina livsval.

Och sen när blev diskussioner om könsrollerna något negativt? Är verkligen människor i vårt avlånga land så bakom flötet att de tycker att könsroller är något överdrivet, upphaussat av innerstadspressen? Det är ju så att man slutar tro på en framtid där tjejer som säger sin mening slipper kallas kavata och killar som gråter kallas inte behöver bli kallade fjollor. För visst måste medvetenheten vara lika stor på landet som i Stockholm? Och om det inte är det, vad fasiken ska vi göra åt saken?  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0