Tennis handlar inte om utseende

På Aftonbladets hemsida finns en artikel som handlar om att tennisexperten Neil Harman anklagar Wimbledons arrangörer för att premiera snygga tennistjejer på Center courten.

Kommentarerna till artikeln är det som oroar mig. Blandad kompott, som vanligt på Aftonbladet, men när människor skriver "det är väl inget att bli upprörd över, snygga människor har alltid fått förtur till saker och ting i samhället" blir jag nedstämd.

Bara för att det varit så länge, betyder det att det inte är någon mening med att protestera mot det? Nu tycker jag att de här tjejerna som artikeln handlar om, faktiskt ska ses som idrottsmänniskor, INTE som objekt som bedöms enabrt efter sitt utseende. De är framgångsrika tennisproffs som är med i en av de största turneringarna i världen, inte fotomodeller. Att man sedan vill se snygg ut på banan, fine by me, men om sportjournalister bara kunde låta bli att notera hur tjejerna ser ut, skulle nog publikens idiotiska kommentarer också utebli.

Att man lägger märke till hur människor ser ut, är en sak. Att tycka att frågan är så viktig så att den platsar i en av Sveriges största tidningar, en helt annan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0