Israel expanderar bosättningar

Läste detta.

Israels bosättningar sprider ut sig och "Förra veckan avslöjade också den israeliska fredsorganisationen Peace Now att inrikesministeriet har utarbetat planer på att starkt utvidga den största bosättningen av alla, Maale Adumim öster om Jerusalem, och bygga 6.000 bostäder där.

Det skulle förvandla Maale Adumim och Jerusalem till ett enda sammanhängade stadsområde och i praktiken skära av Västbanken på mitten utan tillträde för palestinier", enligt dn.se.

Vad svarar Israel på kritiken som bland andra Joe Biden, USA:s vicepresident, kommit med? Hur försvarar de sin fortsatta ockupation och hur kan man som människa skuffa undan en annan människa, hur kan man tycka sig ha rätt till det?

Min kanske blivande svärmor, som rest mycket i regionen, berättade om kulturarbetare som tidigare haft samarbeten och utbyten för ungdomar i jämställdhetsprojekt och integrationsprojekt, nu inte kan nå varandra på grund av bosättningarnas spridning. För det byggs inte bara hus, det bygg staket, tullar, grindar, gränsstationer som patrulleras av soldater som inte vill att palestinierna ska röra sig fritt i sitt land.

Jag vet för lite om saken, men blir ledsen ändå. Visst känner man sig naiv när man bara vill att folk ska kunna samsas, och lite dum. Undrar då hur dum man känner sig när man förhindrar folks rörelsefrihet? Eller om man känner sig duktig...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0