Se Dokument utifrån

Igår var det röd dag och jag firade det genom att sova till, håll i er nu, 11.20!!!

Det kan ha att göra med att klassreunionen höll mig uppe sent. Hur som helst så var det kul att småsnacka med alla lite igen och kul att veta att det går bra för mina gamla klassisar.

Till helgen har jag återigen storslagna planer som innefattar städning av diverse utrymmen, som lägenhet, förråd och bil. Man ska inte hålla tillbaka på det roliga, det är mitt motto.

I början av veckan såg jag Dokument utifrån på SVT, delvis på mute eftersom O gjorde läxor. Men det var ok, för de visade en dokumentär som hade den fantastiska titeln "Det våras för extremhögern". Och om ni har 53 minuter att slå ihjäl föreslår jag verkligen att ni tar er en titt. För det man såg var riktigt skrämmande och gjorde på nåt sätt att EU-valet blir ännu viktigare att delta i, så att dessa galningar inte får mer makt än vad de redan har. För de är utbredda.

Flera städer i Tyskland och Italien styrs av högerextremister, bland annat uttalade sig en tysk borgmästare om hur han inte tycker att "a mixing between the rases" är någon bra idé. Nej, det är snarare något man ska förbjuda och undvika, annars kan det gå snett, enligt honom. Och det var fransmän som talade om hur de längtade till ett politiskt klimat som det var under början av 1900-talet och italienare som hailade och ungrare som marscherade och anordnade nationallistiska läger för barn.

Och det faktum att det någon gång helt plötsligt blev okej att man i Sverige pratar nedsättande om andra kulturer och religioner visar vär ytterligare på hur viktigt det är att vi som faktiskt står för mäniskors lika värde, solidaritet och förståelse mellan kulturer faktiskt står upp och går emot varje liten yttring av främlingsfientlighet vi stöter på.

Det är min första fredagssammanfattning, för det kommer säkert fler.
Tjing.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0