Självklart Kjöller!

Försäkringskassan blev dömd för att ha handlat ojämlikt i fallen kring ett antal gravida kvinnor som inte fått ersättning på grund av sjukdomar som kommit av graviditeten.

Det tycker jag var så himla bra.

Men jag tycker inte att det handlar om ojämställdhet. Jag tycker att det helt enkelt handlar om att kvinnor kan och blir gravida. Graviditet kan leda till vissa sjukdomar som gör att man inte kan arbeta, som foglossning, ryggsmärtor osv. Hanne Kjöller i DN idag bland annat att massor av kvinnor blir sjukskrivna av sina läkare för oklara ryggsmärtor, och att det var för lätt för gravida att bli det.

Ja du Hanne, som någon som har haft oklara ryggsmärtor sen hon var 12 år kan jag berätta att man kan ha ont utan att läkare hittar exakt vad det är. Och att bära runt på en bebis och massa vätskor orsakar sannolikt någon slags övervikt på ryggen som gör att det gör ont. Det är inte oklart, det är SOLklart!

Kan man inte helt enkelt acceptera att kvinnor får vissa åkommor på grund av att de är just kvinnor, och att män får det just för att de är män?

Jaja, det var i alla fall mina tankar idag.

Kommentarer
Postat av: Sydney

Vissa maniskor anser att det enda sattet ar uppna jamstalldhet ar att behandla alla likadant..



vilket ar korrekt pa ett satt. Forutom att alla ar olika bade inom och utom de definerade konsrollerna. Det ar svart for folk att se utanfor sina egna erfarenheter, darfor for en kvinna som har haft att superbra gravidetet utan nagra som helst smartor i rygg och sant kanske har lite svart att se att andra kan bli helt debilietarade av smarta.



Har kollat mattor..



har ar en jattesot matta



http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90144315

2009-11-04 @ 23:25:34
Postat av: Katarina

Hej, jag tycker att inte att man skall kunna bli sjukskriven för åkommor som beror på kön. Det finns många annledningar till detta, men det främsta är ju besparingen som kommer med att slippa sjukskriva för för protastacancer, bröstcancer, livmoderscancer. Fågan är om man ens skall få vård?

Och hur viktigt är det igentligen med garviditeter? Påverkar det verkligen mänskligheten i stort?

låt oss klona Hanne i Matrix-liknande möljöer istället!!

2009-11-05 @ 09:16:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0