En stänkare till jobbet

Jag älskar att köra till jobbet när det inte är för mycke trafik.

Ibland är det sådana köer att man önskar att bilen kunde förvandlas till en transformer (förvandlas till en förvandlare?) och kliva över alla andra dumma bilar.

Men idag susade jag fram. Johanneshovsbron - sus. Centralbron - sus. Strandvägen - sus, sväng-suuuuuus.

Det finns nämligen en liten, men ganska så snäv kurva på Strandvägens mitt ungefär. Precis i svängen är det en två meter lång grop i asfalten som gör att, om man inte vet om den, svänger hjälplöst mer till höger. Och riskerar att köra rakt in i glasfiket som står där. Men eftersom jag gasat mig igenom den kurvan förut så känner jag till den, och använder den till två viktiga saker.

1. Att ge mig extrafart så jag hinner förbi rödlyset straxt efter innan det slår över till rött.
2. Att känna mig som en racerförare.

I mitt nästa liv ska jag bli just det, racerförare. Håll i hatten grabbar, här kommer Giertta and she's on a roll! Men i stan måste man ta det försiktigt. Så att man inte kör på någon. Eller åker fast. Och i just den här kurvan känner man sig som en galning som balanserar på gränsen till döden.

Vad blir det, i tid till jobbet eller ett dopp i sjön?

Nervkittlande så det stänker om det.


Kommentarer
Postat av: Chippe

Tror det skulle vara perfekt för dig att bli rallyförare redan nu. Instämemr emd känslan, att få susa genom stans tomma gator är lustfyllt, men tyvärr väldigt ovanligt.

2009-10-05 @ 10:29:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0