Aftonbladets krönikör gör mig pissed off!

Jag måste få klargöra en sak för alla människor som skriver sådana här krönikor:

Alla ungdomar är inte som Kissie och Mogi. Det är den del av ungdomskulturen som vuxenvärlden valt att ta fasta på och förfasa sig över just nu. På 90-talet var det hip hoparna och grungearna, på 80-talet hårdrockarna och 70-talet punkarna. På 2000-talet är det modebloggerskorna.

Media har valt att skriva uppröra krönikor om dessa damer till höger och vänster och de blir rädda för framtiden och att Sverige ska gå i prutten.

Enda anledningen till att vara rädd är vuxna mediemänniskors oförmåga att själva se utanför hissdörren på redaktionen. De sitter och googlar på ungdom och ser vad som sker på sina datorer. Och förfasas.

Har de varit i kontakt med AFA, Syndikalisterna, Muf, Luf, SSU eller Ung vänster på sistone? Har de någon koll på att ungdomar i dag har bättre koll på vad som pågår i andra delar av världen just nu än de någonsin haft? 

Jag tycker vuxenmedia har samma mentalitet som lärare i en mellanstadieklass. 
- Den här klassen är så himla stökig, säger de till rektorn om 4b som har TRE högljudda personer. 

Den som skriker högst och mest under längst tid får sätta stämpeln på hela gruppen. Och jag tycker det är sjukt orättvist att dessa brudar och de som sparkade ihjäl Ricardo får stå som modell för hur ALLA UNGDOMAR I SVERIGE ÄR JUST NU HELA TIDEN. 

Det har väl för fan aldrig varit dessa människor i någon generation som kommit till Rikstan eller spelat viola i Sveriges Radios symfoniorkester. Det kommer inte bli de som gör dokumentärfilmer om orättvisor som SVT väljer att sända 23.30 en tisdagskväll. De ungdomarna har för fullt upp med att organisera demonstrationer, åka utomlands och plugga på främmande språk, gå filmutbildningar i Frankrike och att skriva på sin fjärde roman för att sitta framför webkameran och pilla sig i huvudet några gånger om dagen.

Synd bara att alla puckade 70-talister som skriver "raka och råa" krönikor i Aftonbladet, DN, Expressen, Metro och City inte fattar det. För de är för lata för att lyfta sina arslen från redaktionerna och gå ut och PRATA med ungdomarna själva. De tar det som serveras på nätet och tror att världen ser ut på det sättet.

Ett ord kvar:
Idioter.

Kommentarer
Postat av: Sunny_Sydney

Hear hear...Jag haller me..



Vad de arga 70 talisterna som pratar strunt kan gora (eftersom att de nu ar sa pass gamla att de kanske har lite makt) ar att se till att skit som Linda Rossing eller de andra kandisarna som ar mest kanda for brost/har/korkade kommentar/sla folk kaften... att de inte blir kanda. Att de inte far sta och prata i TV, att de inte far skriva it tidingarna etc...att tv inte visar skrap som Tjejerna pa Playboy Mansion



For vart tror de att kissi och dessa tjejer far sina forebilder fran..

2009-09-04 @ 05:29:22
URL: http://gierttajewellery.blogspot.com/
Postat av: Storasyster K

Att man börjar förfasa sig över ungdomen är väll ett tecken på att man inte förstår den. Men jag tolkade det inte som att hon förfasade sig över hela 90-tals generationen, utan mer över den klick som mode-bloggar. men så är jag ju en 70-talist med makt...heheh

2009-09-04 @ 15:20:37
Postat av: JK

Kul att man kan läsa just på aftonbladet.se om allt trams som dagens ungdom skriver, samtidigt som man i spalten bredvid hittar länkar till artiklarna "Vi möttes på facebook: Hon är Bagges nya kärlek" och "Här strippar sig Sofi i form: Se henna testa aerobic striptease".

2009-09-07 @ 15:13:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0