Plan mot höstdepp?

Nu har lockarna lagt sig lite, nu ser jag mer ut som en ledsen liten risbuske som någon sprutat låtsassnö på och som sen blivit lite nerdregglad av en överförfriskad hund. Låter tjusigt va?

Jag läste en intressant liten artikel om höstdepp på dn.se precis.

Många jag känner blir ledsna på hösten och för vissa håller det i sig precis hela vintern. Jag är en av dem. Det beror, enligt artikeln, på ett ökat flöde av hormonet melatonin under dagen, melatonin gör oss nedvarvade och när det är för mycket blir vi lite ledsna.

Och det är mörkret som är boven. Vad som var riktigt intressant att det går en depp-gräns vid Örnsköldsvik. Enligt professor Torbjörn Åkerstedt kan det bero på att det finns så mycket snö i norra Sverige, att det blir ljusare och därför mindre melatonin. Ännu en orsak att sluta paja miljön så att snön återvänder till Stockholm grabbar!

Man ska också utsätta sig för mer ljus under dagen, helst mellan klockan sex och sju, äta lite godis och såklart motionera för att bli gladare.

Kanske blir det höstens melodi?
Upp och gå klockan sex, äta chokladkaka till frukost och sen gå och paddla någon kilometer. Låter som en plan, Jan!

Kommentarer
Postat av: Maria

Haha! Härligt du skriver!

2009-09-23 @ 17:45:35
URL: http://minigan.blogg.se/
Postat av: Storasyster K

Kom, vi drar till fjällen istället!

2009-09-24 @ 07:22:18
Postat av: martin b

Vadå fjällen? skulle inte ni till Cypern i morgon? Så ni slipper höstdepp. Annat är det med oss stackars satar som knappt haft nån semester och tvingas sitta här i den mörka Nord. Lovisa, det är gränslöst synd om oss!!

2009-09-24 @ 11:34:41
Postat av: M...

mörkret kommer och med det deppen... you know it! dock kan man titta på ditt ljusa huvud och bli lite glad av låtsas sol



Pok

2009-09-24 @ 12:12:33
URL: http://www.plazakvinna.com
Postat av: Chippe

Du vet, du skriver oerhört bra. Och roligt!! Jag älskar A:s kommentar. Allt kommera tt gå bra. Kramar

2009-09-25 @ 12:47:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0