Inga kläder

Snart är juli slut, hur sorgligt det än känns.

Sommaren ska precis dra sin sista suck, eller kanske sänka den sista energidrycken för att orka en månad till.

Och jag jobbar trippelt.

Vad som har slagit mig under den här sommaren, som har varit späckad med jobb, är att jag inte har några propra arbetskläder. Alltså, sådana kläder man kan sätta på sig när man ska på arbetsintervju eller sitta på ett kontor i när det är 29 grader ute. Nu behövs det ju inte så ofta i Sverige, men jag äger inte ens ett par snyggare byxor eller en kjol som inte har blommor och går i rött, gult och rosa.

Jag är helt enkelt inte ägare av en vuxen garderob.

Nu måste jag ju inte vara det, eftersom jag trots allt bara är 24, men det vore skönt att ha några plagg som är lite proffsiga. Jag kan inte ha samma kläder varje dag, det skulle verka misstänksamt.

Till problemet hör ju att jag inte får på mig några av mina jeans och att det varit ovanligt hett i år.

Turkosa jerseyklänningar eller kortkort har helt enkelt varit helt fel.

Så min nästa lediga dag, om tre veckor, ska nog ägnas åt shopping i viss form. Jag gillar inte att handla kläder. Väldigt otypiskt kanske, men jag har väldigt svårt att spendera pengar på tyg som någon sytt ihop och som sällan sitter särskilt bra.

Vart går man om man inte är miljonär och vill köpa en ungdomlig, men seriös garderob? Jag behöver tips!



Kommentarer
Postat av: Maria

Jag köpte en lite ungdomligare kostym när jag började jobba. Har man något extraordinärt att gå på kan man ha hela skiten, men annars funkar byxorna med en casual topp eller jeans/byxor/kjol med kavajen. En pennkjol är alltid bra också, och fungerar bra till propra såväl som ganska enkla linnen/toppar. När det är så här varmt kan du ju köra på ett par linnebyxor?



Zara är en bra affär för lite ung businesskänsla.

2010-07-21 @ 17:05:24
URL: http://minigan.blogg.se/
Postat av: SunnySydney

hej liten....Ni har ju Zara som ar bra for kostymer/business wear..och Hm som ar bra for toppar.



Bas gaderob for kontors arbete.

2 st valsittande byxor i neutral farg (inte svart, for svarta byxor och vit top gor att du ser ut som en servitris)



2 st valsittande penkjolar..



en kostym jacka...kop alltid jackan i en strl for liten. Den ska inte ga att knappa framtill. kan den knappas gor den att du ser fyrkantig ut oftast, For det blir for mycket tyg i midjan...



sen kan du blanda in topppar, linnen, och lite finare T-shirtar (utan tryck, i ett tunnare material)...



Kofta (min favvis) eller langarmade trojor for host och vinter. Tunnstickade...finns jattebra billgare pa Zara. Jag brukar byta knapparna till nagra frashare knappar om det ar en kofta. For ofta har Zara super fula plastknappar, men om man byter dem lite enkelt mot parlemor knappar eller metal knappar eller kladda tyg knappar. Vips sa ser en 200 kronors kofta ut som en 1000 kronors kofta...



Strunta i skjortor...det ser sa himla finans fult ut. Och de flesta skjortor ar hemskt daligt sydda for tjejer...De blir for sma i bysten och for stora i midjan. Om du ska ha skjorta sa kop en stretch skjorta, och ha ett linne under sa att det inte glipar mellan brosten, Och ga i "Martin Bjurefors Strykskola" :-).



Tusen Tusen kramar fran en syster som langtar natt helt otroligt efter dig...puss puss...



2010-07-22 @ 01:46:36
URL: http://gierttajewellery.blogspot.com/
Postat av: SunnySydney

en grej till



jag har kommit pa att allt jag ager ar svart. Vilket kanns safe...men satan vad trakig jag ser ut. mitt mal med min shopping i New York ar att inte kopa ett enda svart plagg forutom en svart skjort klanning, for min favvis skjort klanning har samma moster som en logga for ett valdigt populart varuhus har...sa nar jag har pa mig den sa fragar alltid folk om jag jobbar for David Jones (Australiens svar pa NK) sa jag antar att det ar battre an om det hadde sagt att jag jobbade pa Bauhaus...

2010-07-22 @ 01:51:03
URL: http://gierttajewellery.blogspot.com/
Postat av: martin b

Mina små grisar. Här skriver Lovisa om naturen, skärgården och möte n med människor!! Inte en kommentar å så skriver hon om kläder; genast 3 kommentarer från samma syster.

Lite kul eller va? Nu reagerar ni väl lite tjeigt men jag föstår att nya kläder inför höstsäsongen på ett nuytt jobb betyder :TÄNKA"!!!!

2010-07-22 @ 12:16:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0