Spårvagn 2010?

Igår sprang jag från jobbet för att hinna hem till E och fira hennes födelsedag. Fastnade i galna köer kring det sjuka sjuka sjuka bygget av en spårvagn från Plattan till Nybroplan. Köer. En fredagkväll klockan 22.15.

Köer.

Jag får panik av att sitta inträngd bland tusen taxibilar på Strandvägen. Panik!

Hur kan det komma sig att protesterna kring detta prestigebygge från högern inte är större? Vi borde vara ute och säga ifrån. Hur i helvete kan man komma på den idén? För det första är det ungefär 500 meter att gå mellan Plattan och Dramaten, det klara till och med lata Stockholmare och turister av.

För det andra kommer en spårvagn vara mer i vägen för cyklister, gångtrafikanter, bilar och bussar. Dessutom går det ju redan fyra bussar den sträckan.

För det tredje: spårvagnar? 2010? Känns det modernt? Om man är extra lat kan man ju dessutom ta blåa linjen till Kungsan från T-centralen, så är allt kirrat och klart.

Nä, fy fasiken för det bygget grabbar. Fy fasiken!


Kommentarer
Postat av: Chippe

Instämmer fullständigt vidrigt bygge och fullständigt galna köer. Och Strandvägen är ju alltid ändå pest att köra. Ta Valhallavägen eller Linnegatan istället, sväng ner Engelbrektsgatan och ta dig in i tunneln via Birger Jarlsgatan. Det är det enklaste. Omväg ja, men det rullar.

2010-03-15 @ 16:12:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0