Youssou N'Dour!

Igår kväll/natt gick det en dokumentär på SVT som handlade om sångaren Youssou N'Dour från Senegal.

Han har varit känd länge länge, men är nog mest känd för oss svenskar för sin duett med Nene Cherry, "seven seconds away" hette den. Typ.

Dokumentären handlade inte om hans karriär så mycket som om hans vilja att förmedla till världen hur senegaleser ser på sin religion, islam. Hur de utövar den, vilken inställning de har och Youssous kamp att låta musiken ta sin självklara plats i religionen.

Vi har just nu en het debatt om islam i Sverige. Varje dag i alla medier samtalar man om detta. Men har någon på SVT:s kommunikationsavdelning tänkt på att puffa för den här dokumentären utåt? Har de snackat om att de visar den med någon liten människa på DN/Aftonbladet/Expressen?

Nä.

Jag och O satt som klistrade i soffan fast vi ville gå och lägga oss tidigt. Äntligen ett inlägg i debatten som kommer från några som faktiskt vet något.

I slutet av dokumentären sa Youssou: Vi afrikanska muslimer måste göra vår röst hörd i debatten om vår religion och inte låta araber och västvärlden få ensamrätt på diskussionen.

Det är tjänstefel av SVT att inte saluföra detta mer. Ett inlägg som hade kunnat förklara för oinsatta människor hur olika religion utövas i olika länder. Hur mycket kultur spelar in. Kanske fått några att fatta.

Om jag hade jobbat i grannhuset hade jag hoppat upp i morgonsoffan och skrikit till svenne-Sverige att KOLLA IKVÄLL SÅ KANSKE NI FÅR EN MER NYANSERAD SYN PÅ FRÅGAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Men de gjorde de inte. De smyger in den klockan halv elva. Som om den vore något få människor skulle vara intresserade av. När vi alla blir bombarderade av just denna fråga.

Jag blir tokig på världen.

Kommentarer
Postat av: chippe

jag ska leta på svt play

2010-03-19 @ 13:19:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0