Det här är vad jag tycker

Vad jag tror på:

Det finns inget land som har EN kultur. Alla länder är ihopblandningar av olika kulturer. Iran, Afghanistan, Storbritannien, USA, Sydafrika, Ryssland, Finland och så vidare.

Grundinställningen är ungefär densamma hos alla människor, oavsett kultur. De flesta vill behandla sina medmänniskor med respekt och gör också så.

Alla människor är lika mycket värda. Oavsett var man är uppväxt eller inom vilken kultur. Det finns inte ett svar som är rätt och det finns inte ett svar som är fel. Det finns olika svar på samma frågor. Därför är kulturer, länder och människor också olika och unika.

Jag tycker att man ska ha grundsynen att alla människor är lika värda och att man inte ska döma innan man försökt förstå.

Och sist: De som tycker att den svenska kulturen blir "överkörd" av andra kulturer kan ha förtröstan i att det inte finns EN svensk kultur som behöver skyddas. Det finns inte EN typ av svensk medborgare, det finns nio miljoner. Så sluta vara rädda. Ingen är ute efter att radera er från kartan eller ICA-kön.

Livet är alldeles för kort för att vara inskränkt och inte lära sig nya saker. Tycker jag.

Kommentarer
Postat av: Marcus

Spot on!

2010-09-28 @ 23:07:48
Postat av: martin b

Jag tror på dig i politiken

2010-09-29 @ 10:07:13
Postat av: chippe

klokt och filosofiskt!!

2010-09-29 @ 11:41:36
Postat av: Anonym

Men varför regerar folk med ryggmärgen när SD vill stödja svensk kultur med skattemedel, men inte när kurdiska kulturföreningen vill göra detsamma med kurdisk kultur? Båda har ju rimligen lika fel eftersom det varken finns kurdisk eller svensk kultur. Det finns ju också ca 25-30 miljoner kurder, så i ett globalt perspektiv är ju svenskarna en betydligt mindre minoritet, även om det ju iofs inte finns varken svenskar eller kurder egentligen heller. Glömde det, nu är allt kristallkklart och väldigt logiskt.

2010-09-29 @ 15:21:12
Postat av: Anonym

Till kommentaren ovan: Alltså, det är så HIMLA lätt att knäcka ditt argument helt enkelt genom att lägga till att SD även vill strypa allt kulturstöd till allt som inte främjar det som enligt deras skeva uppfattning är det "svenska".

2010-09-30 @ 11:50:17
Postat av: Anonym

Eh.....?? ...Va?....Saknas utbildning?

2010-10-01 @ 21:11:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0