Palme om demokrati och fördomsfrihet

Ja ni, synd att man föddes lite för sent, eller vad sägs? Kanske väntar en ny jämlikhetsvåg runt hörnet.



Kommentarer
Postat av: Sven Johansson

Artikeln i DN är en imponerade uppvisning i nutida PK-retorik! Lite som när Maud hävdar att ”Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån.”



Maud Olofssons uttalande är ju inte bara hårresande falskt, utan dessutom ett hån mot alla de bönder, fiskare, skogs-, bergs- och fabriksarbetare, pigor, drängar, torpare, backstugusittare och inhyseshjon, samt en rad andra som inte räknas upp här, vilka slitit dag och natt för att försörja sig själva och den egna familjen, och som med sitt idoga arbete bidragit till att bygga det vi i dag kallar Sverige.



Det är också ett hån mot alla de kvinnor och män som tvingats sätta livet till under krigstid, ett hån mot tänkare, uppfinnare, företagsledare och företag, arbetarrörelsen, nykterhetsrörelsen, frikyrkorörelsen och kvinnorörelsen. Sorgligt och skamligt är det!



Självkart kommer all i alla länder kultur utifrån eftersom alla länder fyllts med folk som ytterst kom ifrån Afrikas kontinent. Är all kultur i världen kanske därför afrikansk?



Hugo Alfven, Wilhelm Peterson-Berger, Carl Sjöberg, August Körling, Wilhelm Stenhammar, Alf Lindberg, Bruno Liljefors, Anders Zorn, August Strindberg, Emanuel Swedenborg, Astrid Lindgren, Hjalmar Bergman, Birger Sjöberg och Selma Lagerlöf är väl helt oväsentliga för vår svenska identitet?



Allemansrätten, jämlikhet inför lagen, gratis utbildning för alla oavsett inkomst, jämlikhet mellan könen, barns rättigheter, förbud mot aga, djurskydd samt omsorg om, och känsla för naturen finns väl i alla länder?



Är det bara svensk kultur som inte finns, eller gäller det ex-vis kurdisk och samisk kultur också?



Det är så fruktansvärt sorgligt med det självförakt och den okunskap som finns rörande vår egen identitet i Sverige, och som fortsätter att basuneras av etablissemanget – inlusive media.



Tack för det – alla sossar, vänsterflummare och batiktanter som fått härja fritt sedan ‘68!

2010-09-28 @ 17:38:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0