Reinfeldt, hör upp!

På söndag är det dags att rösta.

Lite skönt ska det bli när det är över. Eftersom jag är en av dem som följer politiken även när det inte är valår, blir hela valrörelsen i princip ett enda stort: JAG VET!

Alla utspel, debatter och valaffischer, jag vet redan vad partierna står, vad de har jobbat för och emot under den senaste mandatperiodenn, vilka som sitter i stadshuset (vilket skrämmande få stockholmare verkar veta) och allt sådant.

Den sak som gör mig mest förbannad av alla under den här valrörelsen, förutom Sverigedemokraterna, är Moderaternas försök att göra sig själva till Sveriges nya arbetarparti.

"Bara ett riktigt arbetarparti kan fixa jobben", sjungs det från valaffischerna i t-banan. Om inte en av mina stora rädslor skulle vara att bli påkörd av ett blått tåg, skulle jag hoppa över spåren och börja klösa sönder Reinis nylle med bara händerna!

Så lyssna nu, kära herr statsminister: Ett arbetarparti är inte det parti som fixar nya jobb, ett arbetarparti är ett parti FÖR ARBETARE! Det är två skilda saker. Helt skilda. Men det kanske inte partiet som röstade emot a-kassa och åtta timmars arbetsdag kan se. Då hjälper jag dig nu Fredrik, öppna ögonen och läs:

Förenade Moderaterna är INTE ett arbetarparti, har definitivt aldrig varit ett arbetarparti och kommer aldrig någonsin bli ett arbetarparti.

Sluta upp med att ta arbetarrörelsens politik och vokabulär och stå för vad ni är: ett borgerligt parti som tycker att de med privata sjukförsäkringar ska gå före alla andra i vårdköerna.

Slut på meddelandet.



Kommentarer
Postat av: chippe

tuffing.

2010-09-15 @ 15:33:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0