Jämtin reagera nu!

DN toppade dagens etta med att inkomstklyftorna i Stockholm ökar.

De som bor i innerstaden tjänar mer än boende i förorterna och skillnaderna har ökat de senaste tio åren. Man förklarar det med utförsäljningen av allmännyttan och flera andra saker.

Carin Jämtin säger: "Jag tror att många stockholmare inte är medvetna om hur stora skillnaderna är. Man underskattar problemen."

Jag tror snarare tvärtom. Finns det någon stockholmare som inte vet om att de på Norrmalm tjänar mer än de i Skarpnäck? Finns det stockholmare som lever i villfarelsen att de på Södermalm har samma ekonomiska förusättningar som de i Kista? Självklart inte. Klasskillnaderna, inkomstskillnaderna och skillnaderna i levnadsstandard är enormt tydliga i min stad, de blinkar, skriker och kräver din uppmärksamhet precis hela tiden. Latten kostar inte lika mycket i Skärholmen Centrum som i Västermalmsgallerian. Du får en etta på Kungsholmen för samma pris som du får en trea i Kärrtorp. Och det här är bara för de som har råd att köpa sitt boende. För det är det många som inte har.

När jag läser i artikeln hur man inte gjort några ordentliga uppföljningar kring utförsäljningen av allmännyttan blir jag alldeles kall inombords.

"Regeringens nye bostadsminister, Stefan Attefall (KD), medger att antalet utvärderingar borde vara fler.

– Vi borde nog ha lite mer av djupgående studier kring bostadspolitiken. Vi påverkas oerhört länge av det som görs. Det är möjligt att fler högskolor och universitet borde ha inriktningar med bostadspolitik och byggande. Och om olika faktorer som påverkar boendet, säger han."

Jaha, så det är högskolor och universitet som borde ändra inriktning. Om högskolor och universitet ropar och skriker att det är på väg åt fel håll, hade utförsäljningsivrarna kanske lyssnat då? Jag tror inte det. Bara det att man använder ordet "ombildning" i stället för "utförsäljning" säger ju allt. Det är som att man använder "bosättare" i stället för "ockupanter". Det är missvisande.

Nu, Carin Jämtin, är det faktiskt dags att bli det oppositionsborgarråd som Stockholm behöver. Inte om ett år. Nu.


Kommentarer
Postat av: chippe

BRA!!!! Länka till Dn-artikeln!

2011-02-09 @ 12:08:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0