Varför får Åkesson stå oemotsagd?

Jag älskar mornar. Att gå upp, sätta på kaffe och äta frukost samtidigt som jag läser tidningen och småsnackar lite med O.

Men i morse läste jag den här debattartikeln i DN. Jimmie Åkesson försöker hetsa upp fördomar och rädslor hos folk. Precis den här sortens retorik utan fakta forsade fram i Danmark i slutet av 90- och början av 2000-talet. Så fick de också sin Pia Kjaersgaard och ett samhälle som ser alla muslimer som ett hot. Det är otroligt skrämmande att se hur lätt det kan vara att piska upp en opinion enbart genom att spela på folks okunnighet och genom att skrämmas.

- DN borde haft en ledare som motargument redan idag, tyckte O.

Och jag kunde inte annat än att hålla med. Hur kan DN låta ett sådant här inlägg stå oemotsagt? Nu försöker de styra sig själva rätt på nätet med sådana här artiklar. Men det gör föga nytta.

Om ni inte redan läst Lena Sundströms bok "Världens lyckligaste folk", gör det. Jag blir så förbannad när jag läser den att jag bara klarar av en sida i taget, men den är bra. Och det är skrämmande på vilket sätt som SD håller på att föra in den svenska debatten på samma spår som i Danmark. Och det är inte bara ovärdigt, omänskligt och oerhört skrämmande. Det är rent ut sagt farligt också.


Kommentarer
Postat av: BT

Skriv ett debattinlägg och bemöt honom själv då. Om du kan.



Yttrandefrihet kallas det..

2011-01-25 @ 16:06:42
Postat av: Anonym

Ballerinan rör sig till höger!

2011-01-25 @ 16:50:28
Postat av: Gillerstedt

Tja, jag uppfattade artikeln som sansad och med bra förslag. Problemen med bemötande är ofta också det omvända, det snackas om jå och SD utan att dom är med och kan bemöta.



Det som JÅ vill ha är inget annat än sunt förnuft och betydligt mer beslutsunderlag. Hittills har dom ställt många bra frågor.



"Det är otroligt skrämmande att se hur lätt det kan vara att piska upp en opinion enbart genom att spela på folks okunnighet och genom att skrämmas"



Välkommen till politik och media. Detta händer varje dag utan att du noterar det. Utom förstås när någon yttrar en för dig obekväm åsikt. Då blir det skrämmande?



2011-01-25 @ 17:19:55
Postat av: Kim Amík

"Varför får Åkesson stå oemotsagd?"



Har du legat i koma det senase 10 åren??

2011-01-25 @ 17:20:41
Postat av: Magnus Johanssopn

"Det är otroligt skrämmande att se hur lätt det kan vara att piska upp en opinion enbart genom att spela på folks okunnighet och genom att skrämmas."



Du har helt missförstått detta: Det är tvärtom så att sanningen om islam börjar nå ett allt större antal västerlänningar och dessa inser att islam är grundproblemet i sammanhanget. Det är tyvärr du som är okunnig.

2011-01-25 @ 17:28:49
URL: http://www.newsmill.se/user/magnusjohansson
Postat av: Chrille

Instämmed med Magnus, det är dessvärre skribenten av detta blogginlägg som visar okunnighet, och det är just denna naiva syn som lätt kan utnyttjas av mindre vänliga människor.



Jag skulle rekommendera att du ser dokumentären "Islam: What the west needs to know" (10 delar): http://www.youtube.com/watch?v=mjq5Vi9Gc68

2011-01-25 @ 18:22:12
Postat av: Anders L

Om du tror att du finner någon som helst objektiv bild av Danmark i Lena Sundströms bok, så tycker jag synd om dig.



Det var f.ö inte DF som drog igång debatten om att kontrollera invandringen till Danmark.



Vad som är farligt är att vi inte tagit tag i problemen mycket tidigare, och att du och dina gelikar vägrar se igenom mediadimman.

2011-01-26 @ 00:01:41
Postat av: Tony

Stod Åkesson oemotsagd i dagens debatt i riksdagen om islams fara för sverige? Nej. Men de lyckades inte ge några argument mot honom, Åkesson vann debatten med flera hästlängder.

2011-01-26 @ 21:57:44
Postat av: Katarina

Jag tycker att har så rätt Lovisa!

Vi måste alla kämpa mot fördommar och rasism.

Och som det verkar, ren dumhet ibland...

2011-01-27 @ 07:49:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0