Lakrits i spriten

Jaha hörni, vad ska man säga om en sådan här nyhet? Metro skriver att en krog i Malmö inte får krydda sina shots med lakrits typ Turkisk peppar på grund av att det inte är svenskt nog. Det är alltså tillståndsenheten som bestämt detta.

Däremot får de smaksätta med svenska kryddor, typ anis eller malört.

Herre min je.

Har alltså den över allt rådande svenskheten blivit kung även i våra snapsglas? Räcker det inte med att diskriminera allt som inte är svenskt i princip varje del av samhället? Svenskt kött = bra. Svensk demokrati = bra. Svensk vodka = bra.

Men jag har faktiskt druckit polsk vodka som var precis lika bra som svensk! För den var gjord av gräs som växte där Europas enda buffelhjordar fortfarande lever och blandade man den med äppeljuice smakade det som äppelpaj i flytande form.

Krogarna får alltså inte göra egna blandningar med lakrits, men de får köpa färdiga drycker med samma smak. Vad säger egentligen moder logik om det här?


Kommentarer
Postat av: Mycket konstigt ja

"Inte Svenskt nog" är troligen medias egna formulering, den återfinns ju i lagen. Där står inget om tradition eller Svenskhet.



Beslutet förblir dock fullkomligt ologiskt. Man undrar om det inte finns en muta inbladad någonstans, svårt att förklara denna till synes helt slumpartade uppdelningen i vad som är okej och inte okej annars.

2011-06-13 @ 16:15:06
Postat av: Mycket konstigt ja

Ursäkta, den återfinns ju INTE i lagen.

2011-06-13 @ 16:15:49
Postat av: Media ljuger

Den uppgivna anledningen var strunt. Det har aldrig ens hävdats ha något med Svenskhet att göra, media har bara hittat på det.



Läs:

http://www.sydsvenskan.se/webbtv/article1494246/Malmobor-om-shots-pa-krogen.html

2011-06-13 @ 21:06:45
Postat av: chippe

Det finns faktiskt ingen logik alls i alkoholhanteringen i Sverige.

2011-06-14 @ 11:15:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0