Andas och håll käft

Det är en tjej på min yoga som andas så högt att jag vill slå henne.

Det vore en sak om hon liksom gradvis kom in i andningen, så att den faktiskt kändes äkta. Men så fort vi ska gå över i ujjayi pranayama sätter hon på orkanstyrka, enbart på utandning. Jag och alla andra i rummet försöker hitta vår andning långt bak i halsen, men vi hör nog knappt att vi själva finns ens, eftersom det låter som att det sitter en gubbe med sömnapné i ena hörnet.

I går sa min yogalärare att vi skulle lägga extra fokus på början av varje rörelse. Hon jämförde kroppen med sladdhärvan som alla har i sitt hem, bakom tv:n eller soffan. Om man vill ha tag i en viss sladd så börjar man dra och slita i sladdklumpen, vilket oftast resulterar i att det blir mer kaos, eller att alla sladdar lossnar. I stället får man ta en sladd i taget och ta sig tid att reda ut den.

Likadant ska vi tänka med kroppen. Visst kan vi gå framåt i olika röresler genom att slita eller dra, men bäst blir det om vi tar en liten bit i taget, mjukt och försiktigt. Då blir resultatet mer varaktigt också.

Alla tog det till sig, som vi alltid gör med hennes små visdomsord. Förutom tjejen med andningen. Som sliter i benen för att de ska vara raka, drar i knäna för att komma längre ner. När hela gruppen försöker hitta ro och fokus är hon som ett eget universum av oro och kaos. Jag skulle vilja ta hennes nervösa hjärta och själ i min hand och klappa försiktigt på dem, så att de blev lite lugna.

För det är så tydligt, i ett rum där alla strävar efter just lugn, när någon är mil ifrån att nå det.

Ja, lite djup tisdag helt enkelt. Så får det vara.

Kommentarer
Postat av: lillebror

Så får det absolut vara:)

2011-03-22 @ 11:40:30
Postat av: Sydney

Hon ar jag, forutom andningen, Jag hatar att andas ljudligt, men sliter och drar i knana det gor jag...



2011-03-22 @ 23:29:57
Postat av: martin b

Ja mina vänner det är körigt! ibland är stånk och stön helt OK men när man ska hitta sitt lugn så är det oerhört irriterande. Jag tror att mång av dessa "Yoga makebelive proffs" bara försöker vara bäst!!!

2011-03-23 @ 12:48:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0