Spontan självupplösning

Jag var helt olik mig själv igår. Jag skippade gymmet och följde med kollegor ut och drack öl och åt middag. Väldigt ovant, men jäkligt kul!
 
Det här med spontanitet kanske är nåt i alla fall?
 
För att skona mina höfter och hälsenor tränade jag stödmuskler och ben och GICK på flippin löpbandet i 45 minuter. Görtråkigt att gå, även omdet var 15% lutning, så mycket roligare att springa!
 
Men, jag får duktighetspoäng i alla fall.
 
Nu är jag nervös som ett as för om 2,5 timme ska jag vara programledare i Sportextra för första gången. Vad ska jag där att göra egentligen? Jag vill mycket hellre sitta under ett bord och gömma mig ju!

Tuff o ball

Om exakt en minut ska jag höras i sportnyheterna efter ekot. Jag.
 
Jag vet att det är totalt ocoolt att tycka att det är coolt, men det skiter jag i. För jag är inte cool. Jag är radioreporter.

Ok...

I natt vaknade jag varje halvtimme. Mardrömmar och en visdomstand som har bestämt sig för att växa=dålig kombination.
 
Är helt slut idag, men samtidigt glad för att O kom hem igår. Det är, precis som han säger, att världen får färg igen när vi ses.
 
Idag är jag enda dagreporter på Radiosporten och ska nu gå igenom alla allsvenska fotbollslag inför omstarten i morgon. Jaha. Undrar just hur det ska gå...

Jag är en ung hund men lär mig aldrig ändå!

Gör min första dag som radioreporter på Radiosporten idag, ska iväg till Globen och intervjua veteranpingisspelare.
 
Eller bordtennis kanske de vill att man ska säga?
 
Lite körigt liv just nu, blev en påtvingad vilodag idag, men det behövs nog för jag har så jefla ont i höfterna att jag knappt kan sitta. Även vänster hälsena (heeelsena som är trasig...) gör ont.
 
Så, ja, vila.
 
– Lovisa, du vet att du alltid går sönder och tränar för hårt och får ont?
– Ja, jag vet, men jag lovar att jag inte ska göra det den här gången...
 
#attjagaldriglärmigavminamisstag
 
 

Ingen Alexander Lukas

Första beviset för att jag inte riktigt har tur i livet:
 
O har varit på Gotland i en månad, ikväll är han hemma - och då är det första gången som det är förlängning OCH straffar i EM-fotbollen.
 
Jag kommer aldrig få komma hem.
 
Sabla fotbollsmiljonärer som inte kan peta in bolljäveln i mål.
 
Bonk bonk på er allihopa!

Segish

Midsommar var trevligt, igår susade vi ut till Aspö i regnet för att dricka champagne och fira O:s fina recensioner.
 
Och jag är tillbaka på Radiosportensredaktionen, idag med extremt mycket mindre energi än vad som egentligen behövs. Det här med att jobba 16-24 gör min hjärna seg och kroppen död.
 
Aja.
 
Nu: England-Italien i kvartsfinal. Håller på... ingen=(

Goodness

Hm, blev ingen outfit-bild idag. Anledning: Jag skulle ha gått upp halv nio men min kropp bestämde sig för att halv elva var en bättre tid.
 
Så jag tappade mina hemmatimmar liksom. Hann ändå till systemet, tog 20 minuter, och så gick jag en promenad på 1,5 timme. Gick mot Söderbysjön, men svängde upp till höger strax innan och kom ut bland massa fina radhus och sen fram till något som hette Brotorp. Enligt min tracker var det nära Ältasjön.
 
Gick och valde radhus som jag gärna skulle bo i någon gång i framtiden och då slog det mig - RADHUS?
 
Ja, det där jag skrev igår, gammal osv... Men det såg så perfekt ut med gamla äppelträd och lagom små gräsmattor att klippa. Framförallt såg det ut som att man kunde både hjula, stå på händer och spela badminton i samtliga trädgårdar.
 
What more do you need?
 
Ja, förutom ett fast jobb så att man kan ta lån och slippa leva på familjens godhet?
 
 

Kung Mellberg och utegymet

Somnade kring halv tre eftersom Olof Mellberg bestämde sig för att sluta i landslaget.
 
Fick äran att göra ett kort bildspel på denne spelare som röstats fram till Sveriges sexigaste. Ja, om man nu jämför med dem han har omkring sig - absolut!
 
Om man ser förbi Kung Olofs yttre så är han ju en magnifik fotbollsspelare som visar så mycket hjärta att man skulle tro att han har två.
 
Det skrämmer mig lite att det är han som visar mest go och vilja i ett landslag där fler hungriga, unga borde vara framme och ryta lika högt.
 
Kanske vågar de kliva fram nu när lejonet lämnat buren?
 
Any who, ramlade ur sängen och bestämde mig för att ha vilodag och cyklade till Söderbysjön för att lata mig i solen. Nu var det så att tidningen ljög, solen befann sig inte framför molnen. Jag satt och frös i 40 minuter innan jag gav upp, cyklade hem, drog på mig löparshortsen och stack till utegymmet.
 
Där tyckte en engelsk gentleman att jag skulle hoppa jämfotahopp på den högsta stubben i stället för den nästnäst högsta. Den högsta är ungefär 40 centimeter kortare än jag. Han tyckte att jag skulle klara det för att jag var ung.
 
Jahapp, nu är man ung och värdelös i en värld och gammal och värdelös i en annan?
 
I morgon, om jag vågar, lägger jag ut en bild som jag tog och skickade till O strax innan jag stack ut i skogen. A la modeblogg typ. Om jag VÅGAR!

Lite träning och lite choklad

Hade träningsfri helg. Det gillar inte min kropp. En dag utan träning - ja. Men två... Då börjar knäna göra ont och axlarna trilskas.
 
I går blev det hårdhård benträning och intervaller i 36 minuter.
 
Såhär var intervallerna:
 
10 min - 9km/h - 0%
4 min - /9km/h - 7%
2 min - 9km/h - 2% 
4 min /9km/h - 7%
2 min 9km/h - 2%
4 min /9km/h - 7%
10 min - 10 km/h - 1%
 
Och så kom jag på den enda fördelen med att vara ensam hemma: Jag får äta precis den middag jag vill. Igår ville jag äta broccoli, linser, rågfröbröd och "värmd-i-stekpanna"-färskspenat. Så då gjorde jag det!
 
Om O hade varit hemma hade det lagts till haloumi och det hade knorrats om "hur ska jag bli mätt". Jo såhär: MAN ÄTER SKITMYCKET BROCCOLI!
 
Ja. Sen hämtade jag hem lillebror och A och så drack vi vin och åt en ny smart mörk choklad med kokos. Ett rent genidrag. GLUFS!
 
Idag körde jag alla mina rehabövningar. Det tog en timme. Sen körde jag 30 min intervaller och passade på att spilla ut hela min återhämtningsdryck i foajén. Tur att den luktar vanilj!

Ego ego ego

I går var min lediga dag. Det firade jag med att först sova fyra timmar och sen åka till P4 Stockholm och vara med i sportpanelen i Godmorgon Stockholm.
 
Det kan ni ta del av här.
 
Jag var lite trött (!) men det kändes bättre än första gången. Då avslutade jag knappt en mening.
 
Eftersom jag var så satans trött var min plan att inte sminka mig, göra radio och gå hem till mor och sova nån timme. Men sen var trevliga Lena framme och skulle lägga upp oss på webben och VIPS blev jag med på bild. Osminkad. Rufsig. Och tröööött.
 
- Men det är ju RADIO, jag vill inte synas nu! skrek mitt ego. Men det gick ju som det gick med det...

Dödens grupp

Idag vaknade jag till tokregn. Det var fuktigt varmt i hela lägenheten. Jag åt lite flingor, plockade undan lite i lägenheten och gick för att möta upp L vid t-banan.

För vi skull nämligen göra egen brunch. Det är dåligt med bra bruchalternativ när man är veggo. Vi åt hallonsmoothie, omelett med tomat, sparris, semimörk fäskt bröd med avokado, jordgubbar och grapefrukt. Och tonvis av kaffe. Eller två koppar var...

Lagom till att det var dags att åka till jobbet kom solen fram. Tack för det vädret!

I kväll avgörs det i "dödens grupp".
Portugal-Hollan och Danmark-Tyskland.

På förhand tänker jag såhär: Jo, absolut, danskarna spelade bra mot Holland, men alla har hittills spelat bra mot Holland. Vilket ju betyder att Holland inte har spelat så bra... Tyskland däremot har spelat riktigt bra, framförallt mot Holland.

Jag tror inte att danskarna kan hålla emot Schweinsteiger, Gomez och Özil. Jag hoppas såklart, för det vore en soskokrorälolol (skräll för er som inte kan rövarspråket) och det vore kul om några grannar klarade sig bättre än Sverige. Men jag tror ikke att det går så dejligt för de rödvide.

Portugal-Holland kommer bli en jämnare historia. Holland har kniven mot strupen och för att nå kvartsfinal måste vinna mot Portugal och Danmark får inte förlora mot Tyskland. Detta kan göra dem antingen lätt desperata=många misstag, eller extremt fokuserade=målkalas.

Portugal har inte visat sig från sin allra bästa sida. Förlut mot Tyskland och seger mot Danmark, som satt långt inne och där Silvestre Varela (Porto) blev matchhjälte i slutminuterna.

Personligen gillar jag inte Holland (vilket L gör), de spelade för satans fult i VM 2010. Gillar inte divan Ronaldo i Portugal heller, men jag gillar nog ändå Portugal mer. Det är dessutom ett så trevligt land, så jag håller på dem. Ja, så känslosamt kan det vara när man väljer lag.

Det var allt för nu, men jag kommer livechatta på Radiosportens webb hela kvällen: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=179&artikel=5155414

Lite putt

Ja, det var ju ingen härlig kväll igår ur svenskt perspektiv.

Olof Mellberg var kanon i sin 116:e landskamp och har inte gjort mål sen 2009. Så det var ju skoj. Annars - tråkigt.

Idag tog det 50 minuter att komma till jobbet för att de stängt av Klaratunneln. Kungsgatan från Sveavägen tog 35 minuter. 35 minuter.

När jag skulle åka hem igår hade de stängt av Mäster Samuelsgatan, Regeringsgatan och Klaratunneln. Och det var galet mycket människor som vältrade runt efter Sverigematchen. Då tog det mig 40 minuter att komma hem. Jag somnade halv tre.

Någonstans här vill jag ställa mig upp och skrika på forskarna för att de ännu inte uppfunnit flygande mattor.

För Pete's sake. Om jag bara, likt en kvinnlig Ture Sventon, kunde sätta mig på min matta, dra med fingrarna längs fransraden och säga "KÄRRTORP" då skulle jag inte vara lika sur på traffikläget.

Inte lika sur alls. Blöt kanske. Men inte sur.

Lite om fotbolls-EM efter beställning

Ja här ska pratas fotboll!

Efter kvällens matcher (Ukraina-Frankrike som just nu är avblåst pga åskväder, Sverige-England som är en MÅSTEmatch för Sverige) har alla fyra grupper spelat två omgångar.

Och än så länge står detta klart:

Spanien har ett ruggigt starkt lag som äntligen lossnade i gårdagens match mot Irland. Fernando Torres har äntligen hittat självförtroendet och det var viktigt för spanjorerna att få igång en renodlad anfallare bland alla fenomenala mittfältare (Iniesta, Xavi, Busquets, Alonso och Silva). Det här är ett finallag tror jag (och typ alla andra i världen också).

Tyskland var ruggigt bra i matchen mot Holland där måltjuven (han är en MÅLTJUV) Mario Gomez visade framfötterna, bakfötterna och allt där i mellan. Bastian Schweinsteiger (som ju missade straff i Champions league-finalen mellan Bayern München och Chelsea, stukat självförtroende sa man då...) har varit en stooor del i de tyska framgångarna. Schweinsteiger serverar många fina passningar fram mot Özil och Gomez. Özil har varit lite osynlig såhär långt, förhoppningarna är ju att han kommer igång i söndagens match mot Danmark!

Italien visar ännu inte finalnivå, men Andrea Pirlo (som gjorde Kroatienmålet igår) har Radiosportens kommentatorer vid flertalet tillfällen sagt är "en av turneringens bästa spelare".

Holland. Aj aj aj, det är inte samma grisfotboll som i VM, men det har ju inte börjat bra. Först förlust mot Danmark (det var en CHOCK, EM:s hittills största skräll!) och sen förlust mot Tyskland. Då verkade van Persie vara den enda som sprang. Robben var (SOM VANLIGT) en riktig surtant som, när han skulle bytas ut, hoppade över skranket på fel långsida och tjurade sig hela vägen runt plan tillbaka till avbytarbänken. Nä, Holland når nog ICKE final.

Portugal föll i matchen mot Tyskland, men vann den andra mot Danmark. Varela blev matchhjälte då, Christiano Ronaldo har visat bra form, men frågan är om Portugal är tillräckligt breda för final? Nja tror jag.

Sverige. Ack, Sverige. Matchen i kväll mot England är en måstematch, för faller vi då ja då blir det stopp på EM-äventyrert. Eller, man möter ju fortfarande Frankrike, men det spelar ingen roll. Man måste ta poäng mot England. MÅSTE.

England spelade 1-1 mot Frankrike och var nöjda med det. Nöjda. De spelar defensivt under Hodgson, tar inga onödiga chanser. Men de räknar nog med seger mot Sverige ikväll. Anfallsglädjen finns hos Gerrard (framförallt med en giftig frisparksfot), Young och Walcott (och Rooney).

Irland har bäst kör, fansen sjöng hela sista 20 minuterna i 0-4-förlusten mot Spanien igår. Och de sjöng vackert.
Ukrainas legend Andrij Sjevtjenko är mest älskad. Han gjorde mål mot Sverige i premiärmatchen och han visar att han fortfarande är att räkna med. Fick guldbollen 2004 om jag inte minns fel...

Andra lagen kan jag inte så mycket om. Men Ryssland leder grupp A före Tjeckien, Polen, Grekland. Ryssland storslog Tjeckien med 4-1 och spelade 1-1 mot Polen, till polackernas oerhörda glädje! I den gruppen är det förvånande att Grekland startat så dåligt. Oavgjort mot Polen och förlust mot Tjeckien.

Kroatien spelar riktigt rolig fotboll och har ett säkert och snabbt passningsspel. De spelade ju 1-1 mot Italien, och det är bra!

ja, det var Lovisas fotbollsutlåtande. Säkerligen kommer jag skriva något bittert eller något glädjejublande efter Sverige-matchen i kväll. Avspark 20:45 svensk tid.

Det var det hele.

Forza Ibra!

Ja hinn int'

Min plan var att jag skulle fixa till mitt liv nu när jag kom hem från Gotland och började kvällsjobba.

Jag ska rensa garderoberna, rensa köksskåpen och slänga slänga slänga. Sen ska jag måla pianot, nattduksborden och kanske hallen också.

Planerna är många, men tiden räcker ju inte till. Eller, den räcker väl till, men jag glömmer ju bort att jag jobbar sent och det tar på krafterna. Att somna vid halv två gör liksom att jag inte orkar så mycket när jag väl välter ur sängen.

I morse cyklade jag till Konsum och handlade frukost. Åt den. Joggade till utegymmet och körde snälla rehabträningar för axeln och elaka rehabträningar för höft och ben. Sen satte jag nytt rekord på 3 km på hemvägen, 16 minuter, vilket jag blev väldigt nöjd med eftersom jag då tränat i 40 minuter innan. Känns som att jag skulle kunna kapa den tiden ganska lätt.

Så det är ju skoj...

Men nu mer jobb. Italien-Kroatien och Spanien-Irland. Kul? Kul! Dejligt sällskap på redaktionen också, vilken skillnad det är att jobba med glada människor!


Jeans, Roma och morr

Ja, det är skamligt att jag helt lägger ner bloggen när jag inte jobbar heltid framför en dator. Om jag ens höll igång den då, för jag var så sabla stressad varje dag att det knapp gick att få fram en skojig tanke.

Men i helgen var jag i alla fall på Gotland och hälsade på O. Det var helt fenomenalt. Bra väder, yoga, långjogg och promenader. Lite fotboll, mycket teater och så brottning med hunden Atti som morrar när man klappar honom.

För att det är så skönt.

Just nu gör jag första kvällen på Radiosporten, 16-24 är min arbetstid i resten av juni, vilket kommer göra mig till världens mest asociala människa. Vilket ju är precis det man vill en sommar.

Men jag har köpt en meditations/mindfullnessbok skriven av en munk på 60-talet. Och jag har haft brun-utan-sol på hela kroppen. Och jag har på mig blåa jeans med geopardmönster.

Så kom inte och säg att jag inte försöker förhöja min vardag=)

Tjohej!

Sakta framåt

Genom att äta försiktigt har jag helt klart dämpat magsmärtorna. Det känns gött att det hjälper att äta kritvitt bröd, inte träna eller dricka kaffe.

Men det gör ju helt klart att lederna krampar ihop sig, huvudet är tungt och kroppen blir orörlig och seg. Men så får det väl vara. Antar jag.

Gilla läget.

Idag är min sista dag som sportredaktör på P4 Radio Stockholm. Det känns sorgligt, men jag är glad att jag fick HF:a från Kungsan och disk-SM innan det hela var slut.

Det kan ni lyssna på i arkivet från i tisdags, dels kl 15.51, dels kl 16.26. Så gå in och lyssna vetja!

Det var det hele.


Aj då

Magkatarr.

Japp, det var svaret på varför jag var hungrig hela tiden, trött och seg.

Eller i alla fall en magkatarr to be, kunde knappt stå upp i studion idag. Inte bra.

Kokt, okryddad torsk till middag. O är bäst.

Shorty

Har varit med i sportpanelen i morgonprogrammet i P4. Har någon grej i kroppen som ligger och lurar, har sovit onormalt mycket i helgen till exempel, hoppas inte det hördes för mycket i morse.

Jaja.

O kom hem i lördags kväll så jag har tillbringat precis all tid med honom. Det är något skevt i mitt huvud, jag är redan ledsen för att han åker iväg på onsdag, när jag skulle kunna vara glad för att han är hemma nu.

Har fortfarande lite ont i axeln, men jag ska vara med på en yogaklass som en vän ska hålla i morgon i alla fall. Kommer ta det väldigt försiktigt och inte yoga ikväll.

Nu, återkoppling i P3:s konferensrum.

What to expect

Såg filmen "What to expect" i går och kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker.

Elizabeth Banks och Ben Falcone är genier. Riktiga skådespelare som är gruvligt roliga när det är roligt och står för de enda äkta känsloscenerna i hela filmen.

Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Chace Crawford och Anna Kendrick däremot var ruggigt dåliga. Alltså, av dessa fyra var J Lo bäst, det säger en del...

Det handlar om graviditet och ett gäng olika par och deras liv bla bla bla. Ena sekunden är det sjuk komedi på högsta nivå, andra sekunden är det skämskudde fram.

Ett plus är att Joe Manganiello är med, ett till plus att han gör pullups i bar överkropp. (Förlåt att jag objektifierar män, men jag måste prova hur det känns, att se en varelse enbart för dens utsida. Helt ny grej för mig.)

Ett minus är att Diaz har botoxat sönder sitt minspel, pannan och omådet kring ögon och näsa rör inte på sig i hela filmen. Inte ens när hon ska föda barn.

Så av 50 L får What to expect 30 stycken.

Nu vet ni det!

RSS 2.0