Fiskgrubb och skäggstubb

Hemma från semestern.
Om man kan kalla det egna valet att inte arbeta två veckor med konsekvensen att inte få någon lön för semester. För vuxenpoängens skull kallar jag det för det.

Portugal är ett fantastiskt land på alla sätt. Människorna är mycket trevligare än på andra ställen i södra Europa och maten defenitivt godare och mer prisvärd. Mycket fisk blev det. Och vin. Och öl. Och så lite mer fisk.

Det jag tyckte allra mest om var de gamla husen. Det är nämligen så att traditionen i de små byarna i Portugal är att kakla utsidan av husen såväl som insidan. Det är så vackert, den lilla fiskebyn Santa Luzia som vi bodde i, kändes som ett enda stort fiskluktande badrum.

Det fanns två supermarcados att välja mellan. Antingen "de sura brödernas" där det stirrades på mina bröst varje gång jag försökte handla lite bröd. Eller så var det "skäggiga damens" som gällde. Första gångerna i det av kött osande lilla hålet i väggen försökte jag förstå om det var en man eller kvinna bakom disken. Kort, tjock, bröst, tre hårstrån men en jämnt och kraftig skäggstubb.

Men jag tror det var en dam. Eller en herre med förnämliga hängpattar. Kanske ska man försöka odla skägg bara för att se om det går?

RSS 2.0