Tennis handlar inte om utseende

På Aftonbladets hemsida finns en artikel som handlar om att tennisexperten Neil Harman anklagar Wimbledons arrangörer för att premiera snygga tennistjejer på Center courten.

Kommentarerna till artikeln är det som oroar mig. Blandad kompott, som vanligt på Aftonbladet, men när människor skriver "det är väl inget att bli upprörd över, snygga människor har alltid fått förtur till saker och ting i samhället" blir jag nedstämd.

Bara för att det varit så länge, betyder det att det inte är någon mening med att protestera mot det? Nu tycker jag att de här tjejerna som artikeln handlar om, faktiskt ska ses som idrottsmänniskor, INTE som objekt som bedöms enabrt efter sitt utseende. De är framgångsrika tennisproffs som är med i en av de största turneringarna i världen, inte fotomodeller. Att man sedan vill se snygg ut på banan, fine by me, men om sportjournalister bara kunde låta bli att notera hur tjejerna ser ut, skulle nog publikens idiotiska kommentarer också utebli.

Att man lägger märke till hur människor ser ut, är en sak. Att tycka att frågan är så viktig så att den platsar i en av Sveriges största tidningar, en helt annan.

Niklas Ekdals ledare rockar

Idag fick jag, tack vare mina fantastiska arbetskamrater, jobba hemifrån på förmiddagen.
Det var välbehövligt.

Igår jobbade jag på radion till 23.30 och när man kommer hem vid tolv är man så stirrig i huvudet att det är omöjligt att sova.

På morgonen läste jag en så fantastisk ledare i DN. Det var Niklas Ekdal som skrivit och texter som den här är hela anledningen till att jag vill vara journalist. 

Läs och njut era galningar!

Stoldöden

Jag sitter på en stol som jag som vanligt skruvat av armstöden på.
Anledning?
Att armstöden inte går att sänka tillräckligt mycket för att skjuta in stolen ända in mot skrivbordet.
Anledning?
Att alla stolmakare där ute hatar kvinnor? Eller korta personer? Eller vill att man ska må dåligt när man suttit längre än fem minuter i en av deras stolar?

Beats me, men irriterad blir jag.

Självtortyr

Jag kan helt ärligt säga att jag inte tagit tag i att börja betala tillbaka mitt studielån. Min skuld till staten för att jag fått plugga journalistik i tre år. Min ekonomiska skyldighet till skattebetalarna. Jaja.

När jag tänker på det får jag lite lätt panik. Att jag om två månader kommer stå utan jobb, att framtiden är helt oklar, att inget är tryggt och säkert. Hur ska jag kunna ge CSN vad CSN kommer att kräva?

Det hela hjälps inte av att jag skrivit in i min google-kalender exakt NÄR jag blir arbetslös. Varje gång jag ska kolla jobbtider på radion och det närmar sig slutet av augusti har jag skrivt med stora gröna bokstäver: ARBETSLÖSHETEN BÖRJAR!!!

Jag gjorde det för att sätta press på mig själv att söka jobb. Istället har det blivit en fribiljett till ångeststaden. Men jag tar inte bort texten, jag låter den vara kvar. Det är en form av självplågeri som jag inte sett hos mig själv tidigare. Jag undrar vad det kommer ifrån...

Min sommarlördag

Antal sömntimmar: 5.
Temperatur utomhus: 21
Mil per timme: från 50-130

Så började min lördagsmorgon.

I en brun Saab susar jag, O och pappa längst med motorvägen mot Göteborg och Helsingborg. Vid Gnesta svänger vi av, in mot landet. Pittoreska byar, åkrar och ängar och ett ständigt stirrande rakt fram eftersom jag inte fick vrida på huvudet, i en och en halv timme. Sen var vi framme.

Ett litet, gult hus inte större än 18 kvadratmeter och en tomt som är en bit av en åker. Mellan kullarna går en grusväg som leder till sjön.
- Lovisa, VILL du att jag ska visa dig var man kan hitta massa smultron? frågar A.
Och självklart vill jag det. Så följer en dag av sol, bad och lek och en jävla massa smultron eftersom A helst vill plocka men inte behöver äta. Moster vill bara äta.

Det var den mest rofyllda dagen på hela sommaren och den kändes lång och skön. Trots att lilla E kastar fil på mig, trots att min höft kajkar ur så att jag inte kan dansa och jaga som en riktig lekmoster och trots att jag inte fått sova tillräckligt länge natten innan. Det var bara svensk sommar och inget kan slå den känslan.


Stor insats av U21-laget

Jag kan inte vrida på huvudet och då väljer Sveriges U21-lag att spela den mest spännande matchen på flera år.

Men hallå!

Någon skriker och jag får lika sakta som Frankensteins monster vända hela kroppen mot tv:n för att få se en glimt av reprisen.

Ja, det kan sannerligen inte vara lätt att heta Guillermo Molins ikväll. Inte lätt alls. Men vilken bragdartad insats de gjort under detta mästerskap. Om nu bara lilla Lasse Lagerbäck kunde plocka upp de här spelarna fort som bara fan, så att man åtminstone kan få njuta av kämpaanda och vackert spel när man tittar på landskamper i framtiden.

Lite avundsjuk är jag på alla som fått sitta med en öl i handen och titta på matchen, istället för att sitta och leta actionbilder på Scanpix. Synd å inte klaga, som far min brukar säga.

Nu är det ju trots allt bara två timmar kvar av min arbetsdag...

Michael Jackson-intervju

Man får en känsla av hur det måste känt att vara "ett djur i bur" som folk tittar på och behandlar annorlunda, i hela sitt liv. Titta på denna intervju med Michael Jackson från 1980.

"The thing I love most about being on stage, is makin people happy".

http://www.youtube.com/watch?v=xcY1f9ja6NQ&feature=PlayList&p=BD261EDCAD0DBCF1&index=4

Jag är arg på Göran Hägg!

Nästan varje dag är det något som får mig förbannad.

I morse var det idiotin på SVT:s morgonsoffas nyhetspanel. Göran Hägg, Stig Malm och Hanne Kjöller. Första ämnet var Michael Jacksons död. Häggs kommentar är att det inte är lika stort som Elvis död. Stig Malm säger att han inte kommer bli ihågkommen för sin musik utan för skandalerna. När Hanne Kjöller gör ett inlägg om att han var den första svarta artist som slog igenom stort på MTV och att han förändrade hela musikbranschen, säger Malm att Sammy Davis Jr väl ändå var lika stor. Göran Hägg meddelar att han tycker att MJ:s musik var konstlad och ansträngd.

Jag
blir

arg!

Som supersurasilver-Sara sitter jag i soffan och skriker på de båda puckoherrarna. Annars är jag ett Stig Malm-fan, men hur i helvete kan man jämföra en artist som 40 procent av Sverige inte vet vem det är, med någon som varenda jävel i hela världen känner till? Hur kan man säga att det inte är en ikon som dött? Hur vågar man uttala sig om att musiken inte kommer leva vidare, när man så tydligt inte har någon jävla aning om musik och popkultur?

Och hur kan man sitta och vara så respektlös mot en människa som precis avlidit?

Jag blev mörkrädd. Jag blev förbannad och jag var två sekunder från att skriva världens argaste mail till redaktionen för att de inte tar in människor som kan något om saken.

Programmet avslutades med frågan om föreningen Bara brösts seger i ett Malmö-bad, att tjejer ska få bada med nakna överkroppar.
Hanne Kjöller säger att det väl inte är en direkt seger för feminismen, men att det är en seger för de som har kämpat för det. Göran Hägg säger, och jag citerar: Ja, jag bryr mig inte så mycket om feministiska segrar. Men jag är rädd att det blir problem för oss andra som ska bada, att man inte får titta och måste skämmas om man gör det. Det är ju så på nudiststränder, att man går och tittar rakt fram för att inte snegla och till slut kommer man ju trilla.

Det handlar inte om att de här tjejerna är nudister, Göran min vän. Tjejerna vill ta tillbaka synen på sina kroppar från att antingen vara mat-för-barn-aparater eller sexiga-för-killars-skull-attribut. Nudism är något helt annat.

Och ilskan steg i Lovisa till den grad att inte ens naprapatens fyra knäckningar av hennes nacke kunde få bort den. Så nu är jag både mör, knäckt OCH förbannad.

Jävla fredag alltså...


Min drömdag

Min lunch fick ätas utomhus idag med. Det är fasiken helt rätt. Mer utomhus åt folket! Rapido!

Om jag fick bestämma fritt över min dag skulle den se ut så här:

Sova till 8.00.
Äta frukost med jordgubbar, honungsmelon, havregrynsgröt med hallon och kanel, färskt dinkelbröd med avokado.
Göra yoga i 1,5 timme.
Packa ner min egensydda picknickfilt och solskyddsfaktor och en ny bra bok och cykla iväg till Paradissjön.
Simma runt den några gånger, läsa och slappa.
Cykla hem och spela lite brännboll på Nypan.
Sätta på mig en fin klänning och träffa vänner i Vitabergsparken och dricka drinkar ur termos.

Visst låter det nice? Visst låter det bättre än att publicera sex tablåer för TV4 samtidigt som magen skriker efter glass och man är förbjuden att vrida sig på grund av naprapati?

Ja, ja. Inte ska man klaga när man har byxorna bakåfram. Laters!

Vad kan vara bättre än onsdag?

Vad kan vara bättre än att träffa sin bästa vän på Slussen?
Vad kan vara bättre än att äta sushi i en syrénberså med sina två vänner en onsdagskväll?
Vad kan vara bättre än att sminka sig och dra till Mosebacke?
Vad kan vara bättre än att få sittplats på Indigo?
Vad kan vara bättre än att bara behöva vänta tre minuter på ett tåg som går med 20-minuterstrafik?
Vad kan vara bättre än att äta a-fil med kanel framför Scrubs klockan tolv på natten?

Inte mycket i alla fall.

Lovisas kropp är en dålig kropp

Jag har gett mig in i  en ny dust med min kropp med det enkla målet att jag ska slippa ha ont överallt precis hela tiden.

Tyvärr har jag förlorat alla tidigare fajter, men kanske ska det gå bättre denna gång.

Vad som började med överansträngda knän på en 10-åring har utvecklats till snea ryggkotor både uppe och nere, vridna minisker både bak och fram, senor kring höften som är spända lika hårt som Robin Hoods pilbåge, sneda fötter, höftkula som klånkar, nerver som sitter i kläm och påverkar precis hela mig, tennisarmbåge i båda armarna, revben som sitter snett, knäskålsinflammationer, bäcken som är låsta, lårmuskler som sitter fel och massa andra härliga grejer.

- Men annars är det bra, som naprapaten sa i morse.

Han började med att ge mig en genomkörare enligt en metod som någon Silverstolpe utformat för 15 år sedan. Det innebar att man skulle slå/trycka/massera på ett ligament som finns under svanskotan. Och hur kommer man åt det? Jo, man drar ner trosorna och masserar liksom precis i börjar på rumpskåran. Kändes inte alls obekvämt...

- Oj, sa naprapaten, jag har nog aldrig under mina år som yrkesverksam känt någon som varit såhär stel och hård här. Såhär ska det verkligen inte vara.

Nähäpp, tänkte jag, då har du fan inte mött min kropp. För det är mycket som inte är som det ska med den.

Vart han än sen petade och knäckte blev han besviken för att min kropp inte ville det han ville, nämligen att jag inte ska ha ont.

- Va! Har du ont där OCKSÅ? utbrast han titt som tätt.
- Ja, vad ska jag säga, jag är i alla fall bäst på nåt? försökte jag.
- Ja jo, det är sant. Synd att du kom hit precis innan min semester, sa han, för nu kommer jag tänka på det här komplicerade projektet (min kropp) hela sommaren.

Så efter 40 minuter lyckades han få ner mig på en fysisk nivå som han beskrev som "samma som folk som  brukar komma hit ligger på". Men jag är fortfarande helt paj. Och inte hallonpaj, utan mer jag-spelade-handboll-för-länge-och-för-mycket-för-att-ha-sån-jävla-skitkropp-paj.

Efter det skulle jag låtsas som att jag var gipsad från topp till tå hela dagen. Alltså jag får inte sitta med benen i kors, inte stå på ett ben mer än det andra, inte vrida huvudet, inte lyfta och vrida kroppen samtidigt. Jag ser ut som Lurch och Frankenstein combined!

- Jag har ett lösben här bakom om du vill ha när du ska gå härifrrån, skämtade han när processen var klar.
Och jag var fan nära att säga ja tack, stick fast det direkt, lär ju funka bättre än vad gud och Jesus gav mig från början. Men det gjorde jag inte. Istället sitter jag på jobbet och förklarar för folk varför jag inte tittar på dem när de pratar med mig. Jag FÅR INTE!

Halvbra morgon

Morgonen börjar med att jag gör skitgott kaffe. Alltså verkligen en av de godaste kopparna kaffe jag någonsin druckit. Det var en ära att få dricka mitt eget kaffe, det var pricken över i:t, the cherry on top, och inte en enda droppe fick bägaren att rinna över.

Tyvärr valde SVT:s morgonprogram med att ställa idiotiska frågor om varför parkteatern är så populär. Ja varför?
- Jo, man får mer kontakt med publiken, man kan titta och prata, svarar parkteaterns konstnärliga ledare.

Alltså, parkteatern är poppis för att man kan titta och prata. Vilka genier alltså...


Sommarlovsgnäll

I dag har jag inte varit på jobbet. Jag var sjuk och hängig som en mother f*cker. Vet inte vad det är som händer, sommarflunsan kanske? Eller ren och skär utmattning bara.

Fast så skär var den inte, knappt ens rosa i kanterna. Den är mer illgrön och skarp smärta i axlarna och ett täcke av gröt över huvudet. Nä, nu får energin gärna ta och komma tillbaka till mig, för jag behöver den. Ska trots allt jobba 125 % i sommar, då kan man inte hålla på och bli slutkörd bara efter en knapp månad.

Men sånt är och förblir nog livet för oss 80-talister, den lata generationens arbetare jobbar ihjäl sig för att visa att vi finns och vill och behöver få fasta jobb. Någon gång. Innan vi pensioneras vid 80...

Sjön som var våran ibland

När jag var liten brukade jag, lillebror, ledig förälder/storasyster och ett eller annat grannbarn cykla iväg till Flatenbadet. Jag tyckte alltid att det tillhörde oss i Älta, men förstod senare att det är alla vi som bor söder om Stockholm som ser sjön som "vår".

Den stora stranden är utformad som en amfiteater av sand som för en 10-åring verkar oändlig. Hur orkar egentligen mamma dra cyklar och kylväska hela denna långa väg genom sanden? Vart på denna milslånga sträcka ska vi lägga oss och hur ska jag hitta tillbaka till just min handduk?

Där finns hopptornet i trä där jag för första gången hoppade från femman och dök från trean och gjorde överslag som gav ryggont så in i bomben. 
Där fanns gungor och gamla klätterställningar om man tröttnade på badet och där fanns toaletter som stank av 50 år av bajs. Det fanns allt.

När jag gick i högstadiet hängde vi mycket vid flaten. Det var marshmallowsgrillning, tonårsdrama och nattabad. Det var skrapade knän, puttävlingar på bryggan och ibland så mycket ungdomar på en och samma gång att den sjönk en meter under ytan. Men vad gjorde man inte för att inte bli nedputtad i vattnet av en kille som gick i nian?

Av en händelse ramlade jag in på  www.bagisbloggen.se, en rolig grej för alla oss som gillar Skarpnäcklinjen. Och där handlar det nyaste inlägget om just Flaten, eller Skarpnäcks stadsdelsförvaltnings vision om badet. Och det slår mig, att man inte behöver titta så långt bort för att hitta viktiga frågor att engagera sig i. Man kan faktiskt bara cykla tio minuter söderut, till en liten sjöjävel bakom Tyresövägen, för att se samhällsintresset spira. 

I think that kind of made my day.  


Hanna Hellquist

Jag lyssnade precis på Sommar i P1. Det var journalisten och författaren Hanna Hellquist som talade och hon talade bra.

För mig är självklart det mest intressanta hennes karriär som skribent. Hon skriver på ett sätt som inspirerar. Hon skriver på ett sätt som gör att jag vill läsa mer och mitt nästa bokköp ska helt klart bli Karlstad zoologiska, romanen om hennes pappa.

Hoppas den är lika bra som hennes kåserier i DN.

Serielunken

Alla på jobbet ser lite lagom schletna ut efter midsommarhelgen, som sig bör. Själv hoppas jag att fler helger blir som denna, en dag med oavbruten fest och en dag med hela första säsongen av Californacation, min och O:s nya serie.

Tyvärr börjar inte andra säsongen lika bra. Hoppas det repar sig.

Annars är det tomt på serier i vill-se-hyllan. Nog ska jag inskaffa den andra boxen av Twin Peaks så fort jag springer förbi ett varuhus, men jag vill se något som har lite mer humor och lite mindre mystik också. Kanske om det fanns någon riktigt bra brittisk serie där ute. Men jag vet för lite än så länge, ska nog ut och surfa om saken.

En serie som verkar kul är en ny amerikansk high school-serie som heter Glee som har en av mina favoriter Jane Lynch i en av huvudrollerna.

För vad annars kan man göra en sommar än att förkovra sig i tv-tittande? 


Friidrottstalangerna lyser med sin frånvaro

Idag kommer Sverige sist i lag-EM i friidrott och lämnar därmed den högsta ligan i tävlingen.

Anledning? Ja, kan det vara så att min åldersgrupp inte har tillräckligt starka nerver eller kroppar? Kan det vara så att de för sällan fick chansen tillräckligt tidigt i de bästa tävlingarna (läs samma problem som fotbollslandslaget/handbollslandslaget)? Kan det vara så att det är freakin vinter i det här landet tio månader om året, övriga två regn?

Många anledningar. Det är i alla fall med sorglig känsla jag sitter här och rapporterar om misslyckande efter misslyckande.

Men vi har ju goldframgångar att glädjas över.

Hurra...

Utvärdering midsommar

Midsommarafton är sadly över. Jag tycker annars att det är en väldigt väldigt trevlig högtid.

Och jag hade en väldigt väldigt trevlig kväll.

Först kom alla hem till mig och O. Vi åt god mat, drack äckliga snapsar och sjöng underbart vackra sånger. Sen fick M agera midsommarstång, så dansade vi runt henne på grusgången utanför mitt hus. I ena handen höll hon sin blomsterkrans och i andra E:s blommiga Svenskt tenn-väska. Små grodorna små grodorna, nog var vi lustiga att se.

Efter det var det dags för dagens höjdpunkt, BRÄNNBOLL. Äntligen äntligen äntligen fick jag slå springa fånga kasta TJOHO!

Alla va på och vi lekte tills alla +20-taggare var skadade som om vi lirat rugby med fullkroppskontakt. Men det är inget som inte lite rom kan återställa.

Nä, allt som allt var det en dundermidsommar. Och nånting säger mig att om vi kickar igång sommaren 2009 på det sättet, finns det god anledning att känna hopp för kommande kvällar och utomhuslek.

Jag slipper massa saker

Är det midsommar?
Jag frågade: Är det midsommar?

Jag hör hur ni skriker JA!

För jag tänkte, det regnar ju ute, och om jag inte minns fel är det ett säkert tecken på att den längsta dagen på året är kommen. Nu ska det hoppas runt i slaskigt gräs som små grodor, det ska sjungas nubbevisor som konstigt nog inte handlar om att drycken smakar Ajax och det ska fanimej dansas frejdigt runt en stång.

Mina planer är att slippa äta sill, slippa dricka läbbiga schnapsar och framförallt: slippa äta rökt lax en hel dag.

Det ser jag fram emot.

Jag gillar plommon

Igår var det Volvo ocean race i Stockholm.
Någon som bryr sig?
Nä.

Något som är ännu viktigare är att det finns plommon på jobbet idag, now that's good news!
- Ät inte 20 stycken bara Lovisa, sa J när hon såg min dregglande blick.
- Nä nä, mumlade jag och tänkte i mitt stilla sinne att jag kan nog äta 20 stycken, bara jag sprider ut dem över hela dagen.

Får se hur magen pallar min besatthet av frukt. Det finns besattheter som är värre såklart, som alkohol, stark mat och kanske småspik som är värre för magen. Men sen tror jag nog att plommon är nummer fyra på listan. Övning ger dock färdighet, och eftersom jag har varit i Barcelona har jag tränat min mage att tåla hårda grejer.

Tror knappast att 20 små plommonjävlar kan få Lovisa på fall.

Sista stegräknardagen

I dag är sista dagen på stegräknartävlingen.

Jag snittar på 18505 steg om dagen. Jag känner mig nöjd, kom på plats 40 av 300.

Vårt lag kom trea, vilket också är himla bra. Det var roligt med en tävling, något som alla kunde prata om. Lite galet i början bara.

Man märker såhär i midsommartider hur extrem väderfixerade vi svenskar är. Åtminstone var tionde minut är det någon som kollat på en ny vädersajt och ropar ut prognoser för fredagen över hela avdelningen.
- Nä vet ni vad hörni, det kommer SPÖregna i skärgården hela dagen.
Sen hör man spridda jävla skit och tur att jag ska vara i Skåne i några sekunder. Fram till att nästa person har sett en ny väderkarta som säger precis tvärt om. Jaja.

Jag ser fram emot en midsommar helt utan krussiduller. Jag slipper äta bara lax och potatis från det traditionella bordet, som alla andra njuter av. Jag får äta haloumi, grillspett med grönsaker och en fransk potatissallad som jag ska göra själv. Och jag får dricka rött vin och rosévin och öl och vatten med skogshallonsmak och dansa och tjoa på icke utsatta tider. And that's what I will do.

När vi var i Frankrike när jag var nio, skulle vi fira midsommar. Första uppdraget var att göra en majstång. Vi bodde på en camping, så pinnar till stommen var inga problem, men det fanns inga blommor, bara sönderbränt gräs.

I'm back

Hemma från Barcelona.
Med mig har jag:
En skaplig solbränna
Fyra planscher från Picassomuseet
Massa sand
Tre filmer på lilla digitalkameran när O jammar med två barmusiker
Bilder på oss i Parc Güell, La Sagrada Familia, Katedralen, Parc de Cituadella, Platjan (katalanska)
och planer på att bosätta oss i Barcelona för att läsa spanska när O är klar i skolan

Sammanfattningen lyder:
vi hade det alldeles, alldeles... alldeles UNDERBART!

My stressing days are over!

Tidigt i morgon bitti lyfter jag och O mot Barcelona. Och jag blir ju så stressad av att inte allt är klart än. Har inte rakat benen, inte börjat stryka eller packa heller för den delen, inte rensat kylskåpet, inte röstat än (!) eller växlat pengar.

Min hjärna rusar, min puls dansar lindiehop och jag försöker andas ut all oro.

Och det värsta är att jag är helt ologisk i mitt humör. Ena sekunden är jag superglad, andra sekunden jättearg och detta går ju ut över O också.

Men så börjar jag känna igen mitt beteende och hur det påverkar O: s känslor och humör. Och jag bestämmer mig för att NEJ, jag vill inte vara jobbig två dygn innan jag ska resa utomlands, jag vill inte stänga in mig i ett skal av stress och bli helt schizofren beroende på hur nära flygplatsen jag kommer. Nä, jag ska vara glad och lycklig och anamma en mer kontinental attityd. Som jag brukar göra om jag ska iväg med någon som är MER stressad än vad jag är. Då är jag en fiilbunke, ännu värre, jag är typ ett rent kojuver.

Det allra värsta är, att min stress inte har någon logik. När O frågar vad jag är så stressad för börjar jag bara rabbla allt vi behöver göra och när han svarar att ja, men allt det kommer vi ju hinna med så fräser jag:
- Ja, men det är ju inte bara det.

Ologiska argument går bort, nu ska ja relaxa hela dagen och natten innan avresan. Kanske ska jag till och med ta en öl på flygplatsen i morgon bitti, bara för att riktigt visa hur avslappnad jag är?

Börja fylleringa vänner klockan 06.00 från Skavsta? Kan bli populärt...
Nä, så jävla frisinnad är jag inte än.
Snart kanske?


Obama 3

Nu pratar han om womens rights.

"I reject the view of some in the west that a women who chooses to cover her hair is less equal".

"I am convinced that our doughters can contribute to our world just as much as our sons".

Har man sett på maken, en feminist i USA. Synd att vår egen statsminister inte kan säga att han är feminist. Pinsamt Reinis, pin-samt!

# 2 Idol

Jag får rysningar.

"We must work to the truth we all know to be true... That the people of Israel and Palestine, christien, jews and muslims can mingle together..."

"I recognize that it will be hard to look past years of conflict... but I think we can hold on to the thought of mutual respect".

Den mannen, jag säger bara det, den mannen!

Jag har en idol – och han är amerikan!

Jag har aldrig i hela mitt liv haft en idol. Aldrig någonsin. När jag var på en audition som tioåring fick jag frågan om vem som var min idol.
- Jag har ingen, svarade jag.
De såg chockade ut, stammade lite att jag kanske hade några planscher hemma på väggarna i mitt rum
- Ja, en på Michael Jackson har jag.
- Men det är väl en konstig idol, hur ser du på att han opererat sig så mycket? blev följdfrågan.

Jaja, jag kan inte hjälpa deras opedagogiska frågestund, men jag fick inte rollen, så MJ var väl ingen bra poster att ha helt enkelt.

Men nu, mina vänner, har jag en idol. Äntligen.

Han heter Barack Obama och han är fan en hjälte. Talet till världens muslimer, som jag just nu ser via svt.se, ger inspiration och hopp. Och när, när, har det förut skett när man lyssnat på en amerikansk politiker? Eller en svensk politiker heller för den delen?

Hopp, jag känner alltså hopp. För världen och framsteg i alla internationella konflikter. En bra torsdag börjar alltså med ett tal av Obama.

Bra att veta för framtida lill-söndagar.

Jag gillar Beth - Ditto!

Jag kanske är lite sen i svängarna, men jag har fått upp ögonen för Beth Ditto, sångerskan i gruppen Gossip. Har suttit och kollat på lite digtuben-klipp under dagen. Rolig och smart verkar hon vara.

Det konstiga är att man i beskrivningarna av henne läser saker som "Beth säger att hon är punkare och rakar sig alltså inte under armarna". Eller "eftersom hon är lesbisk bryr hon sig inte om att hon är överviktig". Då blir jag faktiskt rädd för världen. Är det så man ser på tjejer som hon? Att människor, om de faktiskt anstränger sig riktigt mycket, kan nedlåta sig att ha överseende med en kvinna som inte rakar sig under armarna bara om hon är punkare. 

Tydligt är ju att det finns mycket jobb kvar för oss att göra, om den där världen ska bli som vi vill. Alltså inte trångsynt, nedlåtande, generaliserande och totalt utseendefixerad. 

Hur som så gillar jag henne från och med nu. Basta! 

Obehagliga fantasier

Igår var jag på middag hos syster K. Roligt, fartfyllt och glatt som alltid. Jag hann inte riktigt äta upp min mat innan A drog iväg mig för att visa sina hemliga kojor. Det fann många många hemliga kojor, läs stora buskage. Hon är i den åldern när man fantiserar väldigt mycke tror jag, eller så såg hon helt saker som jag inte såg för att hon ätit någon konstig svamp på landet eller så.

- Titta där Lovisa, har du sett mina vackra odlingar, sa hon och pekade på en hög med jord och grus.
- Va, va då för odlingar?
- Mäh, ser du inte? Jag har ju odlat potatis, och morötter och sallad.
- Jaaa... det ser jag ju, fantastiskt. Kan man äta dem snart eller?
- Nä, det skulle jag inte tro...

Så där fick jag för att jag inte hängde med från början. Så jag spenderade två timmar med att stå hukad i buskaget och få diverse småkryp i hårbotten. Men vad gör man inte för dem man älskar?

Den här fantasitiden är vilket fall väldigt rolig. Man kan hitta på i princip vad som helst, betala med osynliga pengar, vara ute på världshaven varje dag i sandlådan och titta på hur vackra drakarna ser ut. Om jag ska vara helt ärlig har jag inte själv släppt min fantasivärld. På tunnelbanan kan man se de mest fantastiska saker om man tittar riktigt noga. Som att den gamla tanten egentligen inte tittar på hunden för att den är söt, utan för att hon vill äta upp den. Riktigt ruska runt med tänderna i pälsen och sen RYCK...

Ja, såna saker tänker jag på just nu, men det är bara för att jag läser "Låt den rätte komma in" och den är så obehaglig på vissa ställen att jag börjar fantisera i dess anda. Jag hoppas det går över snart, för just nu är det blodbad precis överallt i stan, vart jag än går.
Och jag måste säga, att det är lätt obehagligt.

Sommarens första feta bett

Vädret i helgen har varit otroligt. Det går inte att beskriva känslan av svensk sommarsol blandat med doften av syrén tillräckligt bra för att ge det ett försök. Ens. So I wont.

I lördags var det terminsfest på Musikhögskolan och som vanligt befäster de regeln att partyn med liveband är the best of the best. Då skakar alla rumpa, inte bara flickvänner och de som är för fulla för att göra något annat än att röra sig fram och tillbaka i otakt.

Hur som haver, så satt vi utomhus den kvällen i kanske 30 minuter. Och vad blev konsekvensen av det för Lovisas del? Tror inte ni kan gissa.

Jo, 18 MYGGBETT!!!

Men det är lugnt, absolut. Nu när jag sitter på jobbet och håller på att tugga sönder mina läppar för att inte klia mig över hela kroppen, väljer jag helt enkelt att ta det hela som en stor, fet komplimang.
De tycker jag är söt. Och då är det självklart att ge mig ett bett eller två. Det är en lärdom jag fått från syster M, som nog syster K kan skriva under på...


RSS 2.0