Betyg på shape-passet

Shape-passet får tio av tio glassbåtar.

Underbart jobbigt, på rätt sätt. Jag svettas så otroligt mycket när jag tränar, det verkar inte som att någon annan har det problemet, men det är lugnt för mig. Jag droppar ju inte på någon annan än golvet. Och mig själv.

Shape gick ut på att man hade en stepbräda, en skivstång, ett gummiband, en viktplatta, två hantlar och en matta. Sen gjorde vi tåhäv, benböj, axellyft, rörlighetsövningar och grodhopp tills det skrek i kroppen. Då gjorde vi magövningar i 20 minuter.

Ay caramba.

Inte riktigt lika jobbigt som corepulsen, men väldigt skoj för jag hängde med mycket bättre. Kändes lite vemodigt att det antagligen blir mitt sista pass på ett tag. Har verkligen njutit av att få göra annat än styrketräning och joggning.

Fast jag har verkligen löparabstinens. O har förbjudit mig att springa i helgen. Det är nog bra. Jag kan inte riktigt gå normalt på grund av all träningsvärk, då kanske det är dumt att jogga runt i skogen en halvtimme?

Folk på jobbet tror att jag har skadat mig, men det är vanlig simpel träningsvärk som gör att jag går som en liten gubbe. Stappel stappel.

Göm inte undan sweatshopnyheter

Skrik, hojta, skapa rabalder!

Den här rapporten ska väl inte bara ligga som en notis på SvD, den ska väl kommenteras av politiker, näringslivstoppar och påven! Som konsument vill jag veta: Vilka är märkena som använder sig av sweatshops? Vilka anställda på dessa företag är det som fattar besluten om var produktionen ska ligga?

Jag blir så otroligt förvånad över att inte fler blir upprörda. Över hur västvärldens konsumtionslystnad sätter uutvecklingsländer i en beroendeställning där mänskliga rättigheter kränks precis hela tiden.

Målet ska väl ändå vara att alla ska leva under drägliga förhållanden? Någon annan MÅSTE inte må dåligt för att du ska ha det bra. Det är inte okej att utnyttja människor, man är inte mindre värd för att man är född i ett annat land där arbetsmarknadslagarna är lika utvecklade som de var på romartiden.

Är man stor måste man också vara snäll.

Boxbetyg

Gårdagens boxning är svår att betygsätta.

Det är ju fasligt roligt att boxas i allmänhet, men varken ledaren eller passet han höll var särskilt skoj.

I morse kom jag på varför.

Under uppvärmningen gjorde vi ett steg som var höga knälyft åt sidan samtidigt som man för armarna över huvudet och sen ner mot knäna.
- Det här steget kan alla tjejer, sa han i sin lilla löjliga mikrofon.

Jaha.

- Men nu ska vi göra det lite manligare, sa han och började slå händerna mot knäna istället för att snudda dem.

Det var misstag nummer ett.

Sen radade han liksom upp dem. Han höll på att tjata om att vi inte fick hata honom, underförstått för att han gjorde det så jobbigt för oss, men det var inte alls jobbigt. Inte det minsta. Då gjorde jag ändå alla övningar dubbla gånger eftersom jag var den enda som inte fick en partner utan fick slåss med honom en runda och sen skuggboxas med mig själv i spegeln när han gick runt och hjälpte folk.

Nä. Box med den här ledaren får tyvärr bara fyra av tio glassbåtar. Om två timmar är det Shape som gäller. Hoppas det shapar upp sig...höhö.


Det kryper och krälar

Vissa dagar blir det liksom ingenting av. Man sätter upp mål och saker som ska avklaras, men blir inte tillfredsställd av att det går som man planerat.

Idag är en sådan dag. Torsdagar är ofta sådana dagar för mig. Självklart beror det på många saker, men jag tror att mina drömmar i natt har spelat in.

Jag drömde nämligen att jag hade löss. Att jag hade ansvar för mina båda systerdöttrar och att vi var i något fattigt, kallt land där jag inte talade språket. Vi sprang omkring i skogen, det var hur mycket folk som helst, som att vi alla flydde från något. Och jag såg ner på de underbara barnen och såg hur det kröp i deras hår. Små svarta prickar. Och jag förde upp handen mot mitt eget huvud och kände hur det rörde sig.

Paniken. Var är vi på väg? Hur mycket löss har jag? Hur ska jag hjälpa A och E?

Fy fanken. Mitt i all denna röra vaknade jag av fågelkvitter och det kändes som att jag hade kryp i hårbotten under hela frukosten.

Nä. Nu ska jag gå och boxas. Bang bang, det kan bara bli bättre!

Ögondropp

Pollen. Vilket jäkla hittepå. Varför liksom?

Min allergimedicin hjälper inte alls lika bra i år som den gjorde förra året, så i går var jag och köpte ögondroppar för att åtminstone lindra kliet lite.

Det var inte förrän jag stod inne på toaletten på jobbet med den lilla flaskan i högsta hugg som jag kom på hur svårt det är att droppa något i sitt eget öga. "Kanten på flaskan får inte under några omständigheter nudda ögonfransar eller öga" stod det i anvisningarna.

Okej. Så jag står och drar i det nedre ögonlocket med huvudet bakåtlutat och försöker mig på att fylla ögat med vätska. Dropp. Bredvid. Dropp igen. Under ögat.

Ska försöka en gång till. Märker att jag står och blundar. Känner mig dum. Försöker titta. Blundar igen.

Alltså, att det ligger så djupt rotat i mitt väsen att inte få saker i ögat att jag inte för mitt liv kan titta när jag ska ge mig själv medicin.

Dumma jag.

I morse droppade jag fem droppar nedanför höger öga och tre utanför på vänster innan jag fick in en ynka droppe. Och då kan jag säga, att de egentligen inte gick in. De hamnade i ögonfransarna och jag blinkade som en dåre för att få vätskan att rinna in på själva globen.

Idioti.

Värk värk värk

Men träningsvärkshelvete!

Du måste försvinna, jag ska boxas ikväll!

Tror inte det hjälpte att jag och L drack vin till sena kvällen i går, men själen mådde i alla fall bättre efteråt.

Jag har enorma svårigheter med att resa mig, sätta mig och gå idag. Min rumpa vet att den lever, om jag säger så.

Tur att man inte boxas med rumpan! Armarna är det inget fel på. Än.

Mitt nya jobb

Jag har kommit på vad jag vill att mitt framtida yrke ska vara.

Det ska vara "passtestare".

Jag ska helt enkelt få betalt av någon lämplig människa för att åka runt i Sverige och testa olika träningspass. Sen skriver jag en liten rolig text om dem och betygsätter.

Det kanske inte låter som ett heltidsjobb, men jag har redan löst det problemet.

Under mina andra 50% av arbetsveckan ska jag testa glass.

Jag vill helst testa roliga dansklasser och kokosglass.

Tack.

Betyg på corepulse-passet

Sats core pulse var fruktansvärt.

Det jobbigaste jag gjort på väldigt, väldigt länge.

Underbart helt enkelt.

Jag ger corepulse-passet tio glassbåtar av tio möjliga.

För jag har nämligen två stora muskler på min kropp. De sitter på mina lår. Det brukar vara omöjligt för mig att bli trött i benen, förutom när jag åker skidor, men den här klassen tog knäcken på mig. Fantastiskt.

Om jag var en rikare människa skulle jag skaffa kort på den där nedrans gymkedjan utan att blinka. Jag blir så otroligt lycklig när jag kör slut på kroppen på riktigt och framförallt när man gör det i grupp.

Svettig och röd, då mår Lovisa som allra, allra bäst.

Tummen ner för gårdagens pass

Jag var så otroligt pepp inför dansaerobicsklassen i går. Sats Medborgarplatsen var otroligt virrigt med trappor och dörrar och olika rum till höger och vänster, men jag såg så mycket fram emot att få träna att jag ignorerade det.

Men. När jag väntade utanför salen satt två danstjejer och snackade ätstörningar som om de vore middagstips samtidigt som de kollade snett på alla i sin omgivning. Och när läraren kom fick jag genast en sned feeling. Han var lite för... löjlig. Han förklarade att han skulle prova ett nytt pass och alla tjoade sådär brudigt ni vet. "Wohoo" liksom.

Jag hade ju inte varit med om att köra det gamla passet, men det nya passet innehöll i princip bara massa snurrar. Chassé på chassé och så piruett. "Steg höger vänster snurr chassé och snurr snurr". Men hallå! Hur trött i benen blir man av att snurra? Hur mycket få man upp flåset av att snurra? Är det någon som blir slut i kroppen av att åka karusell?

Nej.

Jag gick efter 40 minuter.

Så här i efterhand har jag arbetat fram en tes. Jag tror att han var en dansare som inte hade fått jobb på någon dansstudio för att han höll lite för låg nivå. Men han fick jobb på Sats. Och därför tog han tillfället i akt att göra en dansklass och struntade i aerobicsen helt och hållet.

Puckat.

Idag står Corepulse på schemat. Hoppas det blir roligare. Vilket betyder jobbigare. Jag vill vara slutkörd!

Skoj

Får träna en vecka på Sats och jag drog i gång med streetdance igår. Det var ruggigt roligt, men oj vad det märks att det var två år sen jag gick på ett pass.

Jag såg med ögonen vilka steg läraren gjorde, men hjärnan och framförallt fötterna (jäkal fötter!) ville inte riktigt hänga med. Kick-ball-change sitter ju som en smäck i mig, jag vet ju exakt hur steget ska kännas, men i kombination med en pas de bourrée och två slides såg det mest ut som att jag stog och ryckte lite i ett hörn.

Men jag hade roligt, det är det som räknas.

I kväll ska jag på dansaerobics, det pass jag tyckte var absolut roligast när jag hade gymkort på Sats förut. Kan ha haft att göra med att hon som ledde klassen i Sickla var en 1,80 lång amazon-kvinna som var så sjukligt vältränad och snygg att det verkade som att hon skulle klara av precis allt i livet. Och sådan ville jag vara. Det var jag och åtta andra tjejer som vågade gå på det här passet, för man var så slut efteråt att vi bara orkade släpa oss ur salen innan vi föll ihop i små högar när passet var slut.

Så, lite pirrigt känns det. Men roligt!

Many thanks

Världens bästa påskhelg.

Bara det.

Jag har fått massor av fräknar. Jag har suttit på balkongen och ätit mat, druckit öl och pratat med vår granne Harald (4 år) om påskägg.

O och jag har inlett vår Star Wars-månad och ätit sjukliga mängder popcorn. Och i går var jag och dansade trible-house vilket har gett mig otrolig träningsvärk i nacken och revbenen.

Är så otroligt tacksam över den här ledigheten. Tack till kristendomen för att den gett oss röda dagar. Och tack ödet för att du gett mig ett jobb att vara ledig från. Och så till slut: Tack vädergudarna. Jag skulle offra ett litet lamm i er ära om jag inte tyckte att det kändes överdrivet, äckligt och taskigt mot lammet.

Tack!

Solna

Skylten i Solna business park visar +22 grader.

Men vad är meningen med att inte vara utomhus?

Blir så galet badsugen när solen tittar fram.


Min morgon med hund

Upp och hoppa i solskenet och göra 45 minuter yoga.

Gå in och väcka O och upptäcka att han bara sovit tre timmar eftersom han var på releasefest hela natten.

Äta frukost.

Strosa till t-banan och inte känna sig det minsta stressad.

Känna värmen slå emot mig när jag kommer ut i solen nere på torget. Ångra lite att man jobbar dagtid.

Sätter mig på tuben och tar fram min bok. En tjej med stora, långa dreads och en hund i koppel kliver på vid Björkhagen. Jag tänker: Det är alltid en människa med dreads som kliver på i Björkhagen. Jag gillar dreads. Jag gillar Björkhagen.

Tjejen och hunden sätter sig mitt emot mig. Nej, fel. Hunden lägger sig på mina fötter och över min matlåda. Jag tittar ner på den. Det är en ytterst smutsig hund, svart och vit med mörka ögon, men det gör ingenting. Att den är smutsig. Jag känner inte igen rasen. Kanske en blandis. Hunden tittar på mig. Han/Hon reser sig upp och nosar på min hand, jag klappar den över huvudet och kliar bakom de slappa öronen.

Hunden fattar tycke för mig och försöker hoppa upp i mitt knä. Hundens matte föser ner den på golvet igen, hunden masar sig lite närmre mig och lägger sig återigen över mina fötter.

Där får den ligga. Det blir lite varmt, men det är okej. När jag ska kliva av vid t-centralen sätter sig hunden upp och nosar på min matlådepåse. Den nafsar lite, tittar upp på mig och verkar vilja haka på till Sumpan. Det får den inte.

Jag vinkar hejdå till hunden.

Och tänker: Kanske hade jag också haft en hund i ett annat liv. Då hade jag velat ha en strävhårig tax och döpt den till Birger. För jag, till skillnad från många andra, gillar när djur har människonamn, men inte tvärtom. Alltså när människor har djurnamn.

Har väldigt svårt att se att jag skulle kunna lita på en chef som heter Karo till exempel. Eller Black Beauty heller för den delen.

Barack Obamas mama

Om ni ska göra en sak under påsken så är det att läsa den här (långa) artikeln om Barack Obamas mamma i NY Times.

Journalistik när den är som allra, allra bäst.

Svoooosch

Pang pang pang.

Jag har så otroligt mycket energi idag!

Pang pang pang.

Om ni inte fattar det så är "pang pang pang" att jag skjuter med pistoler i luften som en redig cowbojsare. För att jag helt enkelt känner att jag skulle klara av nästan precis vad som helst.

Jag tror till exempel att det är dags för en redig sortering av kläderna i klädkammaren. När jag går in i den känns det som att väggarna lutar sig mot mig och att jag vilken sekund som helst kommer att bli begraven i gamla stuvbitar och O:s gamla skjortor.

Pang pang pang.

Städa klädkammaren.

Nja, det lät ju inte sådär jätteskoj direkt. Men, inget uppdrag är för svårt för mig idag. Inget!

O och jag

Det är nästan så att det är orättvist.

Jag har kämpat och svettats för att få upp min kondis och för att klara av att springa fem kilometer. Och så kommer O och gör det i en handvändning när han inte joggat på två år.

Ja, det är nästan så att det är orättvist.

Men framför allt blev jag så otroligt imponerad av honom. Att han orkade, att han kämpade trots flås flås flås och rädsla för ryggont. Nä, den här morgonjoggen kommer jag nog inte att göra ensam i framtiden.

Det var väldigt kul att ha sällis också. Jag tänkte mindre på min egen trötthet när jag hade O bredvid. Väldigt bra start på dagen, att springa på grusvägar som luktade sommarregn.

Om jag visste vad jag skulle få

När jag gick i högstadiet var mitt liv inte alltid så skoj, precis som det är för de flesta tonåringar, för att inte säga alla.

Jag var bland mycket annat helt övertygad om att jag aldrig skulle få en riktig pojkvän och att ingen någonsin skulle bli kär i mig. Mattetimmarna drömde jag bort genom att stirra ut genom fönstret, på björkarna och vassen långt där borta och fantisera om att någon höll mig i handen, såg mig djupt i ögonen och förklarade att jag var värd att älska.

Är osäker på var dessa drömmar kom från. Jag läste inga så kallade tjejtidnigar och böckerna jag konsumerade handlade om allt från vikingatiden till självmord och klasskamp. Men den där odödliga kärleken var ändå viktigare.
När jag läser gamla dagböcker verkar det vara det enda jag tänkte på då, när jag som nykläckt fjortis tyckte att det näst viktigaste i livet var att vara annorlunda (en grej som jag ändå inte helt släppt än...).

Tänk om jag hade fått åka tillbaka i tiden nu. Knacka på min gamla postertapetserade dörr (med bland anant Franska landslaget efter VM-guldet -98 av någon anledning) och berättat för henne med uppvikta jeans och långärmade t-shirtar och dagboksnycklar i örhängena att hon kommer bli tillsammans med världens bästa kille om några år. Jag tror att det hade lugnat ner henne en smula. Kanske hade hon inte varit lika desperat i jakt på acceptans, kanske hade hon till och med varit lite snällare mot sig själv.

Men det kan jag ju inte veta säkert. Jag kunde lika gärna ha blivit precis odräglig om jag fått veta att "allt" skulla ordna sig till slut. Hånat mina polare för att de inte visste vad som skulle ske i deras framtid, inte gett någon snubbe en endaste chans eftersom jag visste att jag skulle bli tillsammans med min dröm ändå.

Och det hade jag ångrat. För även om jag hånglat upp mer än lovligt många idioter så tror jag att de stunderna har lärt mig något. Jag vet bara inte riktigt vad än. För jag har inte fått besök från mitt 40-åriga jag som förklara det för mig.

Än.

Äschligt

Jag är den sista människan i världen att läsa "Shantaram" av Gregory David Roberts. Men jag tänker bättre sent än... ännu senare.

Jag har kommit lite mer än halvvägs på en vecka och i morse på väg till jobbet hade jag så kommit fram till det beryktade fängelseavsnittet. Japp. Han kastas i indiskt fängelse och beskriver ingående inte bara alla fruktansvärd misshandel som försigår, utan även hur fångarna vadar i skit för att komma fram till toaletten, att maten består av soppa på lökskal och potatisögon samt hur kroppslössen regerar dag som natt. Just styckena om hur lössen kryper in i alla kläder och förökar sig och hur de varje natt blir bitna av stora parasiter fick mig att (högt) kväljas.

Jag klarar inte av det. Men jag läser lydigt vidare. Mina medresenärer ser på mitt minspel och mina suckar och blä-rop att det inte är några fagra miljöbeskrivningar jag bläddrar mig igenom.

Det som slår mig ju längre in i boken jag kommer är att jag inte känner någon som helst sympati med huvudpersonen. Jag kan förstå varför han gör och har gjort vissa saker, men jag kan inte känna MED honom. Undrar om det är ett medvetet val av författaren, att han inte ville skriva en "tyck-synd-om-mig-bok", eller om jag bara har väldigt svårt att förstå människor som förstör för andra så pass mycket som han gör. Även om han också gör gott.

Kanske vänder det. Min tatuerare sa att ungefär hundra sidor av "Shantaram" var det tråkigaste han läst, men han sa inte var i boken det här tråkiga dyker upp. Än så länge är jag mest äcklad.  

Fina människor

Jag har upptäckt att jag tycker om människor lite extra mycket om de uppfyller vissa kriterier.

I går kväll varnade en tjej och en kille mig för att det stack upp en ståltråd ur t-banesätet där jag skulle sätta mig. Det tyckte jag verkligen var hyvens gjort av dem. Dels för att människor ogärna pratar med okända på t-banan och dels för att det inte var världen största ståltråd, men den hade varit obehaglig att få i rumpan.

I morse satt det en tjej på platsen närmast gången och när damen innanför henne skulle gå av vid slussen, lyfte tjejen sin Ordning- och Redapåse från golvet och vred benen på snedden så att damen kunde komma förbi smärtfritt. Precis som jag alltid brukar göra.

För någon minut sen kom den ekonomiansvariga konsulten och frågade om hon fick ta lite laktosfri mjölk av mig för att göra en cappuccino åt en fransk kollega. Hon kunde lika gärna ha tagit lite mjölk, det hade jag inte märkt, men hon frågade.

De här tre sakerna är sådant som gör att jag gillar människor. När de är såhär lite fint omtänksamma mot varandra utan att de måste.

Heja mänskligheten!


Weee

Efter jobbet promenerade jag till Solna, tog tuben till Rådhuset och promenerade till Hälsans hus på Fjällgatan, Söder. Jag gick sammanlagt 8,2 km. Sen yogade jag 1,5 timme.

Det var så skönt. När jag kom hem vid tiotiden hade jag massvis av energi i kroppen och var precis sådär perfekt trött att jag somnade på en kvart.

I morse skuttade jag ur sängen kvart i sex och gjorde 40 minuter yoga. Jag piggnade till ordentligt vid den sjätte hunden ungefär, ett väldigt härligt sätt att vakna på. Upp och ner liksom.

Härliga tider.

Godis

Jag vill inte ha något påskgodis i år. Jag är helt enkelt inte det minsta sugen.

Vet inte om det har med mitt gå-ned-i-vikt-projekt att göra, eller om jag tänker mer på vad godiset faktiskt innehåller.

Gristrynen och damlöss liksom. Känns det som något man vill tugga och svälja?

Fast jag tycker ju om att äta godis vanligtvis. Undrar så vad den där avsmaken kommer ifrån. Jaja, man klarar sig ju bra utan godis faktiskt.

Chips är ju till exempel väldigt, väldigt gott.

Joga

Jag längtar så mycket efter yogan i kväll att jag håller på att gå sönder i tusen bitar.

Jag tar det som ett tydligt tecken på att jag inte får skippa att yoga i veckorna, som jag gjorde förra. Så nu vet jag det.

Idag suktar jag också efter att få åka iväg på en resa. Tror jag och O ska försöka hitta på något skoj i september när jag är arbetslös igen.

Tjohej!

Bästa helgen 2011

I fredags hade jag och O världens mysigaste kväll.

Jag köpte mousserande rosévin och mexikansk öl som vi skålade i på balkongen innan vå åt tacos (jättemycket!) med egengjord salsa. Jag blev så mätt, trodde jag skulle spricka. Men det gjorde jag inte, jag somnade i stället.

På lördagsmorgonen stack jag ut och joggade, fick ont i magen, men kämpade mig fram fem km i alla fall. Jag och O åt storfrukost och promenerade ner till Sickla och åt lunch. Sen gick vi på teater.

Först såg vi en dålig pjäs. Sen såg vi T som var helt fenomenal. Så bra att jag fick rysningar. Jag, O, lillebror och S struttade sedan iväg till musikhögskolan där det var schlagerfest med liveband och öl som kostade 25 kronor.

Jag och O dansade hela natten och jag upptäckte att jag kan precis alla svenska schlagerlåtar. Utantill dessutom. Helt galet. Jag är inget medvetet schlagerfan, men undermedvetet verkar det som att jag är rena rama Björn Kellman. Weird.

Söndagen var grädden på moset och så vidare. Städdag med föreningen i solen, promenad till Enskede krog där vi hittade två platser i lä på deras uteservering, O åt hemmagjord lammkorv och jag åt flundra och mandelpotatis. Proppmätta gick vi genom kärringstan och fantiserade om att ha en trädgård, köpte glass och satte oss på balkongen och drack kaffe och kom fram till att den nya Magnum fruit temptation är en riktig höjdare.

Det här blir säkert världen tråkigaste inlägg, men jag måste få återuppleva den här helgen som helt klart var den bästa i år. När det gått någon timme efter glassen tog O fram öl och chips och så satt vi först på balkongen och sen i soffan och läste dagens tidning. O slängde ihop världen godaste middag samtidigt som jag städade precis hela lägenheten och sen åt vi framför The social network. 

Jag är totalt lycklig efter den här helgen. På riktigt. Solen gör självklart sitt, så även värmen. Men mest av allt är jag tacksam över att jag har O. Det finns ingen i hela världen som han, fy fanken vilket kap jag gjort! 


Gläss

Glassfika på jobbet, jag slog till på nyheten "Filur". Det är en isglass med apelsin- och hallonsmak. Den var ypperlig. Jag ger den fyra av fem glassbåtar.

Nu vill jag inget annat än gå hem och äta tacos och dricka öl. Nu.

Min nya tatuering

Satt på den härliga bänken idag igen och såg att den faktiskt heter "Roslagssoffan". Härligt det där med att ge möbler namn tycker jag, kanske något man ska börja med hemma? Döper ju trots allt redan blommor, datorer, cyklar och bilar.

Det får bli ett framtida projekt.

Jag är så otroligt nöjd med min tatuering att det är löjligt. Får se vad ni tycker...


Liten jämförelse

Har gått tillbaka i bloggarkivet och läst lite från mars, april och maj 2010. Och jag kan dra några paralleller till mitt tillstånd just nu:

Jag kunde inte träna ordentligt då, hade precis kommit igång med styrketräningen efter ett års uppehåll och jag kunde inte jogga.

Jag hade precis slutat äta godis varje dag och kände mig jätteduktig.

Jag var superorolig för pengar och arbete hela tiden, trots att jag sportade minst två olika jobb samtidigt.

Jag visste inte hur Lost slutade.

Jag hade inte varit i Burkina eller Australien.

Slutsatsen är: Jag är otroligt mycket lyckligare i april 2011 än vad jag var i april 2010. Alltså är 2011 än så länge ett bättre år, trots att man väl inte kan säga att det börjat strålande precis.

Min glada, pirriga känsla i magen stämmer alltså överens med verklighetsbilden.

Skönt. Det är ju fasligt skönt.


I eat failure for breakfast

Jag är fasligt stolt över mig själv.

Del ett av mina tre nyårslöften är härmed avklarad. Jag lovade mig själv att jag skulle söka till en manuskurs och det har jag nu gjort. Postade brevet i morse.

Jag kommer inte komma in och det gör mig inte särskilt mycket, men såklart lite, för huvudsaken var att jag skulle söka. Jag behövde nämligen kickstarta mitt skrivande, komma igång på riktigt. Och jag har skickat in två olika manus och ett personligt brev som är pladdrigt, men väldigt mycket jag.

Så jag är stolt över mig själv. Att jag genomförde detta och inte skuffade undan det med ett "jag vill ändå inte gå" bara för att jag är så rädd för att misslyckas.

Misslyckande here I come! Jag ska fanimej ta din lilla schletna nuna vid hornen och bara slicka på dig tills du kapitulerar. Du kommer försöka sticka mig i revbenen med dina vassa piggtänder, men jag kommer bara fnissa och tjuta och bita tillbaka!

Graaaaaaor!

Den lilla tanten och jag

Ingen lunchträning idag heller, för jag ska gå hem i tid och fortsätta mitt skriväventyr. I stället strosade jag iväg mot parken för att få lite sol på min bleka lekamen.

Jag såg i stället en alldeles ypperlig bänk vid ett av 40-talshusen på Prästgårdsgatan. Det var brunbetsade plankor på vitt järnsmide, kortändarna var formade som ankare med texten "Roslagen". Tjusigt. Jag hann knappt få upp min bok ur handväskan innan en liten dam kom och frågade om hon fick sätta sig bredvid mig. Det fick hon ju såklart.

Och så började hon berätta. Hon brukade minsann plocka fimpar runt bänken, så att det skulle se trevligt ut. Men hon var inte nöjd med att kommunen inte kom och tog bort de gamla löven från rabatterna. Hon var pensionerad gympalärare. "I över 40 år förstår du". Och det förstod jag ju.

- På den tiden hade man ju bara flickor i klassen, det var väldigt trevlig. Nu för tiden har man ju blandad gympa, då sitter 12 flickor på en bänk och pojkarna springer runt och spelar fotboll, sa hon bestämt.
- Oj då, svarade jag som egentligen helst ville läsa min bok. Men så var det i alla fall inte när jag hade gympa, då var alla med.
- Ja, men så är det inte nu. På min tid var det ingen som var rädd för bommarna, förstår du? 

Jag förstod verkligen inte, för jag var görskraj för bommarna när jag var liten. Fy fanken, vem kommer på en sådant idiotiskt redskap? Det gjorde ju asont att slå sig på fotknölarna varje gång man trillade ner. Skräpbommar.

- Då, förr i tiden, då var det ingen som fnyste åt plintar och ringar och trampets. Men det gör man nu.
- Jaha, ja, så kanske det är, sa jag diplomatiskt, log lite och satte näsan djupt i boken.

Men jag kunde inte sluta på den här lilla tanten. Precis sådär vill jag INTE bli när jag blir äldre. Jag vill inte vara helt oförstående för samtiden, jag vill inte tro att alla "moderna människor" bara har grus i huvudet och att barnen är dumma i bollen bara för att de föredrar att spela basket före att hoppa plint. Dessutom vet jag massor av barn som älskar de där satans bommarna, precis lika många som diggar innebandy.

Nä, tanten tyckte helt enkelt inte om att tiderna hade förändrats, det var som att hon sörjde sina glansdagar genom att racka ner på dagens samhälle. Jag gillar det inte. Och det är oerhört oinsatt att tro att alla nya påhitt är av ondo. Men det var väldigt bra av henne att plocka bort fimparna runt den fina bänken. En sådan tant ska jag bli, som går runt och städar lite överallt. 

Känns verkligen trevligt. 


Really? Really!

Tjoho. Bästa sättet att starta en dag om du saknar att umgås med honom lite extra mycket? Sno hans tröja och ha på dig. Det känns lite som att jag är O idag, tre gånger bredare och tre huvuden kortare bara. Och med lite, lite mindre skägg. Lite.

Och mindre fötter också, jag har inte stora hobfötter faktiskt. Jag har små, knotiga tassar som har blivit ena jäklar på att hålla balansen. Jag vill väldigt gärna köpa fina skor till dem, men jag får det svårt att gå ihop med mitt etiska shoppande. Tradera är ju helt klart en möjlighet, men skor är ju typiskt sådant som du måste prova innan du köper. Om det inte är en modell som du redan har och vet vilken storlek du sportar. Men hur många Converse kan en flicka ha egentligen?

Egentligen?

Smelly belly

Sitter och försöker klämma ut mig lite text. Satans vad trögt det går. Har satt upp en deadline för mig själv bara för att jag ska komma igång med mitt skrivande igen, men jag lyckas lura mig själv hela tiden. Som jag alltid gör när jag har bestämt att jag ska göra något som jag själv inte tror eller vet att jag kan.

Jag är inte så lättlurad som jag själv tror. Och det har aldrig varit så tydligt för mig hur mycket av ett hantverk skrivandet faktiskt är. Själv har jag inte rört vid det på åratal, känns det som. Min hoj är o-oljad och mina sågtänder trubbiga. Leran är slut och elden släckt för länge sen.

Nä. Det får bli middag som förhoppningsvis lyfter mitt ordförråd och fantasi till oanade höjder. Typ till rännstenen åtminstone. Kloakerna luktar för jävla illa.

Rim

Idag pirrar det lite extra i magen, en gaddning ska ske senare under dagen!
Och hjältinnan i min text är sån som blir förbannad, ibland på att hela världen kan verka avstannad
i väntan på att alla andra ska ta fart, och i förhoppning om en kollektiv omstart

Ja, ni. Så är det.

Dum fransk lag

Ja, men den här veckan är vi väl i alla fall väldigt arga på Frankrike och deras idiotiska slöjförbud? EU, ho-ho???

Just när man trodde att landet i syd inte kunde bli dummare, så blir de det.

Är ni inte arga alls?

Ibland tänker jag: Undrar om kommenteringsfunktionen på blogg.se är trasig?

För när jag skriver om hår får jag fem-sex kommentarer, men när jag skriver om överkonsumtion av varor gjorda av småbarn, då står det en stor fet NOLLA under inlägget. Det tycker jag är mycket underligt. Är det inte lite skrämmande att utseende engagerar mer än arbetssituationen i Kina?

När jag började prata politik eller världsfrågor i högstadiet suckade alla, himlade med ögonen och zoomade ut. Men jag tror inte att det är likadant nu. Jag tror att ni har en åsikt om det här, om det mesta som pågor på vårat klot. Kanske vill ni hålla den för er själva? Är det bara jag som har ett behov av att stöta, blöta och kasta mitt tyckande omkring mig?

I och för sig har jag ju empirisk bevisning för att så inte är fallet. Åtminstone ett tjog av er som läser denna struntblogg dagligen är glada debattörer, det har jag själv fått smaka på. Vad kan det då vara som är problemet?

Jag kommer bli en väldigt dålig 80-talistkolumnist i framtiden om jag inte lyckas skriva inlägg som rör upp känslostormar. Får ta och jobba lite på det här känner jag.

Vår bäst tid är NU.

Morgonjoggblogg

Jag var inte riktigt uppe med tuppen i morse, mer med rådjuren. Kvart i sex skuttade jag ur sängen, snörade på mig joggingskorna och gav mig ut på skogsslingan som går förbi Söderbysjön.

Det kändes som regn i luften, men var helt torrt på marken, lite som att jag drack samtidigt som jag masade mig fram mina fem kilometer.

När jag röd som en tomat klev innanför dörren hade O börjat göra frukost till oss båda. Jag köpte färska spanska jordgubbar i söndags och har använt dem på morgongröten sen dess. Det är så gott att det borde vara förbjudet.

Skänkte sen en stilla tacksamhetstanke till min kropp. För ett halvår sen kunde jag inte springa alls. Nu kan jag jogga fem kilometer utan problem. Det är stort för mig och jag är så glad att jag inte har gått sönder än.

Tjohej!  


Guldbrorsan

I går eftermiddag ringde min lillebror, ni vet han som är bäst, och föreslog att han skulle komma förbi efter jobbet. Jag var mitt inne i en Lovisa-gör-allt-på-en-gång-period och sa väl ungefär att han fick gärna dyka upp, men lite på egen risk.

När han plingade på dörren hade jag satt på två tvättar och var mitt uppe i att sortera saker som skulle till miljöstugna samtidigt som jag diskade kastruller, rensade avloppet, vädrade täcken och kuddar, gjorde stilleben och försökte läsa ut min bok.

Lillebror tog resolut tag i mina miljöhögar och hällde ner dem i papperspåsar, tog mig under armen och så strosade vi iväg och köpte årets första glass.

Sen dök vi ner i tvättstugan igen, gick och handlade mat och lillebror lagade universums godaste soppa till middag. Och så gjorde vi sparris och vitlöksbröd också. Det är verkligen jordens största lyx att ha världens bästa J så nära. Han är värd sin vikt i guld!

Jag säger stopp

De senaste veckorna har jag börjat känna ett intensivt äckel för klädkedjornas billighets-hets. Det har kommit i och med att jag vill återväcka min garderob efter flera års sömn. Oj, vad bra, en snygg t-shirt för bara 100 kronor, tänker jag inne på Monki. Oj vad bra, halva priset på Lindex, tänker jag på lunchrasten. Men jag kan inte med att köpa något.

För det står "Made in China", "Made in Bangladesh" och "Made in Indonesia" på samtliga plagg. Klart som fasiken att tröjan är billig när det är en tolvåring som sytt den. En tolvåring som knappt får lön, jobbar 13 timmar om dagen och inte har någon skyddsutrustning att tala om.

Hur många dokumentärer har SVT inte visat om just det här? Om hur Nike, Levi's, H&M och de andra grabbarna "nyttjar" barnarbetare och fabriker som förbjuder fackliga organ. Varför slutar vi bara inte att handla de där "Ta 3, betala för 2"-stämplade underkläderna?

Min gräns är i alla fall nådd nu. Det blir second hand för nästan hela slanten, nya grejer ska vara gjorda någonstans där arbetsförhållandena är drägliga. Jag vill inte vara en del av det här systemet längre.

Aldrig mer.

Resfeber

Jag vill bara ut och resa. Packa en ryggsäck med nödvändigheter och ge mig av.

Ställen jag vill resa till:
1. Berlin
2. Ryssland
3. Grekland
4. Kenya
5. Latinamerika
6. Kuba
7. Tjeckien
9. Irland och Skottland
10. Och så Australien igen

Fast egentligen skulle jag kunna tänka mig nästan vilket ställe som helst. Jag vill se nytt! Antagligen känner jag så här varje vår, det pirrar liksom i fötterna.

Ungefär som Paradis-Oskar sjunger: "Så snart som det bli vår/går han ut och går/för att söka sig äventyr...Han går så långt som vägarna räcker/Han har en oro och längtan i sitt blod".

Får ju i alla fall åk till Gotland i sommar. Yee-ha...

Recension av Blue Valentine

Jag och S såg Blue Valentine i går, ett romantiskt drama med Ryan Gosling och Michelle Williams. Skådespeleriet i filmen är enormt. Tonen slås an direkt och när den var slut kändes det som att vi fått tjuvtitta på några människor riktiga liv.

Det är något med råheten i dagens lite Dogmainspirerande filmteknik som gör att det känns äkta, detta ord som är de flesta konstnärers heliga Graal. Färgerna regissören Derek Cianfrance får fram är just de som finns i en dag när hösten precis börjat i Sverige. Det är skarpa kanter, tydliga nyanser, hårt ljus. Luften känns klar i miljöerna de rör sig, det enda som är däst och dammigt är klimatet i Goslings och Williams relation.

Budskapet i filmen känns klart och tydligt, ändå tror jag att det är lite som Karin Boyes "Ja, visst gör det ont", tolkningarna är oändliga. Där betraktaren/läsaren befinner sig i sitt liv, därifrån utgår slutsatserna man drar. Själv tar jag med mig en känsla av att ta hand om min partner, vara öm, öppen och omtänksam. Det är så lätt att gå mot det praktiska, hårda och att stöta bort.

Välj inte den enkla vägen.

Lyrda

Beställde tatueringstid, gick på anatomikurs på yogastudion och köpte jordgubbar på Hemköp i Skanstull.

Bra lördag, så här långt.

Djungelbokencitat

Oh-oh, nu är det på väg att ta över, antipeppen, det goda humöret åker sakta, sakta, sakta ned i tårna och ledsamhet och ilska stiger mot hjärnloben. Isch, flyg fula fluga flyg och den fula flugan flög.

Lika svårt att skriva som att säga faktiskt.

Nej, det kommer bli bra. Håll ut, stå fast, kläm i. Kläm i nu - ända från tårna!

Sicken morgon

I morse ringde klockan 05:50. Jag stängde inte av den, som jag gjort varenda morgon i två veckor, utan jag masade mig upp, slängde på mig träningskläder, åt tre skedar blåbärsmüsli med laktosfri lättmjölk och...

STACK UT OCH JOGGADE! Runt Nypan. Det var jag, en och annan hundägare och ett gäng skräniga måsar. Undrar var dessa måsar tar vägen på dagarna, för då är de inte på gärdet. Mycket måsfunderingar i år såhär långt.

När jag kom hem väckte/skrämde jag upp O och tvingade honom att göra frukost till mig medans jag duschade. Så kan det gå när man blir hög på adrenalin och endorfin innan gröten kommit i kroppen.

Gick även och körde styrkepass #2 på lunchen. Mina axlar dör lite.

Vad jag ville komma fram till i detta inlägg, förutom att skryta lite, är att jag har haft en väldigt glad dag och jag tror att allt beror på de tidigare endorfinerna. I går kändes allt hopplöst och trist, idag är jag vän med världen igen. Är övertygad om att det har att göra med att jag fick se solen gå upp över talltopparna bakom Ekobyn. En högst meditativ känsla.

Helt klar ett koncept att fortsätta med!

Ben Folds - out of reach

När O ordnade överraskningsfest för mig när jag fyllde 23 (tror jag?) hade han planerat allt perfekt. Förutom att han visste att jag skulle vilja fixa håret direkt och därför lagt in kläder, smink och hårfön i badrummet i förväg, så hade han även skapat en Lovisa-låtlista.

På den listan fanns det allt från Thin Lizzy, Queen och Aerosmith till Ben Folds, Patti Smith och The Wombats. När en Ben Folds-låt kom på någon gång under kvällen utbrast jag, helt spontant (!), "Gud vad jag älskar Ben Folds".

- Är det inte lite väl 2001, sa då en glad herre bredvid mig, men jag lät mig icke bekomma. Jag älskar Ben Folds, fortfarande, fast han inte är hipp längre. Mest älskar jag låten han gjorde ihop med Regina Spektor. För att de båda är bäst.

Anywho, så är jag ETT FAN av honom på FB, och fick idag veta att han ska ha konsert tillsammans med Dave Matthews Band i Chicago i juli. Jag har aldrig velat bo i USA så här mycket förut. Någonsin.

Tjoflöjt - krokusar och lillebror drar smilbanden UPP

Tänk vilken tur jag har som har en sådan fantastisk lillebror. Jag tycker synd om ALLA som inte har en själv, det kan fasiken inte vara ett roligt liv. O har ju tur, för han får dela min lillebror med mig lite, men bara lite, för mest är han MIN lillebror.

Vi möttes upp i Kärrtorp och lagade laxwook med röd quinoa, lillebror gjorde konstverk med grönsakerna och blev lite putt när jag tyckte att han kunde använda mer morot för det skulle tydligen "förstöra hans komposition". Denna lille fis alltså.

Sen gick vi, proppmätta, en promenix till Bagis och tillbaka. Lillebror tyckte också om Bagis, precis som O. Jag är lite mer skeptisk, men det är nog för att mina killkompisar blev nedslagna av Bagisungar vid Ulvsjön när jag gick i högstadiet. Och på grund av det dömer jag en hel stadsdel. Skumt. Jag har ju inte kontakt med någon av dessa slagsmålsglada pojkar nuförtiden, men Bagarmossen ligger bara en station från mitt hem. Borde nog revidera mina känslor och tankar lite där. 

Det kommer.

Vi såg även ett gäng krokusar stå och ha sig vid en husknut, lila och vita, inte en endaste gul. Då är det vår på riktigt. Snödropparna är ju lite larviga, för de kan få för sig att dyka upp när det är snöstorm också, inget säkert vårtecken direkt. Men krokusarna, de är lite mer selektiva. De dyker inte upp när som helst. De har en integritet som snödropparna saknar.

Därför välkomnar jag nu vita och lila krokusar (de gula känns så påskiga och påsken är så ful) och våren de för med sig.

I evigheten, amen.  


Schlet sig

Skulle gå och handla laktosfri mjölk och höll på att blåsa bort. Nu gjorde jag inte det, men mitt ena örhänge slet sig. Fick jaga det nerför Sturegatan (i Sumpan då) i mina högklackade gå-ut-skor som jag har på mig idag för att lysa upp denna grå dag och tillvaro.

Jag sär jag sär.

No fun

Vissa veckor är inte bra. Ingenting går rätt, produktiviteten ligger på minus. Den här veckan är definitivt en sådan vecka.

Jag borde ha fattat det när jag och O i måndags insåg att vår micro hade gått sönder under natten. Jaha. Då fick man bli ytterligare några tusenlappar fattigare. Jaha jaha.

Men visst går det bra att göra frukostgröt i kastrull fast det tar sådan fasligt lång tid. Och visst går det bra att läsa böcker om fantastiska platser i stället för att besöka dem själv. Och visst går det bra att cykla en halvtimme på gymmet i stället för att jogga.

Men det är inte roligt.

Inte roligt alls.

Vad hände med ilskan?

Jag har väldigt lätt för att forma en åsikt. Det går snabbt som vinden för mig att bestämma mig för vad jag tycker om saker och ting. Jag väger för och emot, fram- och baksidor och så tjing! är jag säker på min sak.

Jag tycker om att tycka. Det är en stor del av mig.

Därör blir jag ganska ofta förbaskad på händelser och människor jag läser och hör om. Hur kan de ... när det är så lätt att lösa genom att...

Men den senaste månaden är det som att mina upprörda känslor helt runnit av mig. Jag blir inte uppeldad av någonting. Jaha, skrev Hanne Kjöller lätt nedlåtande om Vänsterpartiet i dagens DN igen? Jaja, det gör hon ju jämt. Uttalade sig en karl på jobbet nedlåtande om kvinnor? Det är ändå ingen intelligent varelse som kommer att dejta honom. Någonsin. 

Jag vet inte vad som tagit åt mig. Har jag blivit blasé för världens orättvisor? Har jag slutat att bry mig? Eller är det det här som kallas att bli vuxen, att man fokuserar på de frågor man faktiskt kan lösa i stället för att vilja rädda världen varje dag?

Jag undrar helt enkelt, kommer min ilska och passion komma tillbaka eller har jag för evigt klivit över till vuxenvärlden och i och med det stängt dörren helt till Landet Ingenstans?

External locus of control

I går när jag kom hem från jobbet hade min leverans från Lite Kalabalik kommit. Tänk att en sådan liten grej kan lyfta humöret.

Efter middagen i går kväll gjorde jag yoga och O skrev teatermusik. Men efter en timme tappade jag koncentrationen. Det är lätt hänt när man hör en man sjunga "Håll käft din gaphals, håll din trut" i falsett om och om igen. Och igen.

Där står jag med händerna på samma linje som fötterna och strävar framåt och nedåt och så hör jag "HÅLL KÄFT DIN GAPHALS!" från arbetsrummet.

Ja, då får man nog ge upp. 

Men vilken lycka ändå, att få tillbringa kvällen på samma plats som O. Det är faktiskt det bästa jag vet.

Hope

Risken finns ju att det blir som min kloka syster K säger.
Lovisa: Hej doktorn!
Doktorn: Nej men hej igen Lovisa!
Lovisa: Jo, det är så här, att jag får så fasligt ont i magen när jag springer.
Doktorn: Spring inte då.
Lovisa: ... Men, jag vill verkligen kunna springa.
Doktorn: Fick du inte ont av det?
Lovisa: Jo.
Doktorn: Gör inte det då.

Fasiken!

Jag hoppas att min doktor är snällare än så, att hon förstår att det inte är i själva springandet problemet ligger, utan i min mage. Hoppas hopas!


Help

Idag cyklade jag 11,4 km på 32 minuter. Det är jag ganska nöjd med. Vad jag inte är nöjd med är att man, enligt maskinen och min app på telefonen, bränner mindre när man cyklar jämfört med när man springer.

Det känns ruggigt surt. Så jag måste verkligen gå till doktorn och få bukt med mitt löparbukproblem.

Hoppas doktorn kan hjälpa mig bara, de har en tendens att inte kunna det på vårdcentralen...


För att det gör mig lycklig

Just nu är mitt må-bra-recept väldigt enkelt: En och en halv timmes ashtangayoga.

Jag blir i skick som ny av det. Svettas som en gnu, men hjärnan blir tom och ren och det känns fjäderlätt att hålla drishti.

Nu har jag börjat på ashtanga mot maisur, vilket i princip innebär att man ska lära sig sina asanas utantill och köra på i egen takt. Det passar mig väldigt bra. Att få göra som JAG vill. Och så har jag fasligt lätt för att lära mig saker utantill. Det kanske är min absolut starkaste sida, att memorera saker. Låttexter, repliker eller koreografier. De åker in i huvudet och sätter sig som berget nästan direkt.

Skönt, då har jag rett ut det. 

Idag har jag på mig det första smycket storasyster M gjorde till mig. Ett brett silverarmband med svarta läderremmar och som har mian initialer och "Divine." stämplat på sig. Så nedrans snyggt.

Och det ska cyklas på lunchen. Långt!


Böcker

Men hur svårt ska det vara att skriva glada böcker som inte är löjliga?

Det finns en fin bokaffär här i Sundbyberg, en fristående butik som bara har ett eller två exemplar av varje titel. De som jobbar där inne är lite långsamma, men väldigt trevliga och riktiga. Jag gillar dem skarpt.

Fast när jag frågar efter en "inte så deppig bok" och jag får förslaget att läsa Haruki Murakami, en författare som i den senaste boken jag läste av honom beskriver hur man flår en människa (som en persika tydligen), så blir det ju lite fel.

Gick därifrån med "Shantaram" och "Människor helt utan betydelse" i alla fall. Kan nog bli bra.

Det är faktiskt väldigt svårt att hitta glada böcker som inte är fjantiga, i mitt tycke alltså. Jag vill ha sådana böcker som "Tillsammans är man mindre ensam" till exempel. Främlingar som är snälla mot varandra. Det gillar jag.

Sämmänfättnäng

Nä fy fanken vilken bra fredag jag hade. Middag på En till thai på Folkkungagatan med O, M och L och sen Pet Sounds för mig, M och L. Det var helt enkelt perfekt på alla sätt och vis.

På lördag morgon kom mor och plockade upp oss för färd till Aspö. Satans vad kallt det var i skärgården, men vi bar och hade oss i flera timmar och fick välförtjänt träningsvärk dagen efter. Jag åt sex våfflor med hallonsylt och grädde. Fy fan vad gott det är med våfflor. Det är nog det bästa jag vet. Och sparris. Men inte tillsammans.

Jag och O hade en toppenkväll i går också, vi såg en må-bra-film, Switch, åt popcorn och drack apelsinjuice. Popcorn kan också vara det godaste jag vet. Och jag uttalar det INTE pocorn utan p som L hävdade. Jaja.

En hel till vecka framför oss nu grabbar, hur känner vi inför det?

Fatjit

Idag har jag fått exakt nio kommentarer om min blå blus. Det är ett väldigt bra facit!

nwt.se

När syftningsfel blir både roliga och sorgliga. Nwt.se skriver "21-åring stal och misshandlade taxichaufför".

Som sagt, både roligt och sorgligt.

Utantill schmutantill

Jag blev lite isigare blond hos frisören i går, men att mina toppar står rakt ut kunde hon inte göra något åt.
- Du har ju axlar och det kan ju inte jag fixa, sa hon.

Låter vettigt.

För några helger sen var jag och lillebror på Emmaus och jag köpte då en senpasgul blus och en kleinblå blus. Idag har jag på mig den blå blusen och har nu bestämt att om jag någon gång gifter mig ska det vara i en klänning i den här färgen. För jisses vad kommentar jag fått redan.

Det behövs, en gråmulen dag som idag, när man helst vill vara lite sjuk, ligga i soffan, äta glass och titta på Romy and Michele's High School Reunion. Eller Sound of Music. Den ville jag alltid se när jag var sjuk när jag var liten. Inspelningen på VHS-bandet hackade under hela förtexten och under delen där Maria springer runt på kullarna och sjunger "The hills are alive, by the sound of muuuuuusiiiiic". Men det gjorde mig inget, så länge jag fick se Julie Andrews rusa ner för kullen, komma på att hon glömt sin hätta, kutar upp igen, ner i klostret, vaskar lite vatten i ansiktet, kutar förbi alla nunnor och...skäms. 

Sound of music är en av de filmer som jag kan precis utantill, varje nickning, varje steg. Verkligen något som är bra att kunna också känner jag. Ah, well. 

RSS 2.0