Lång dag – kort blogg

Heldagar.

Ni vet de där dagar som börjar halv sju och inte slutar förrän tolv. Helt otroliga – Inte roliga.

När dagen börjar klockan åtta på banken och omsättning av lån och slutar framför en dator på Radiohuset och där emellan en syrefattig datasal i Flemingsberg.

Jesus, jag är trött!

Jag bifaller helt enkelt med Wahlmans kommentar:
"Var i helskotta är Modobackarna?"

I behov av flashhjälp (wow, dubbel-h!)

Det här med examensarbete är inte lätta grejer.

Inspirationen till flasharbetet flödar inte riktigt. Vad ska vi ha? bakgrund, navigering, rubrik ingress, text, ljud och bilder. slut. Jag vill ju göra en lite snygg sida, men jag har inga idéer alls!

Hm... en enkel prick som rör sig och blir streck som avgränsar menun. Vilken orginell idé Lovisa... inte!

Nu skulle jag behöva någon som kan skiten, som kan se förbi grunderna och ta det till nya nivåer. Jag tänker inte i grafisk form. Jag tänker inte i webbpublicering. Jag tänker inte... på något.

Jag tänker nog mer på att den här sommaren gick förbi väldigt fort. Jag var inte beredd på skola och vardag igen. Jag var inte beredd på flash CS3. Inte beredd alls.

Så om någon har en fin idé om hur anslaget på min sida som ska handla om Paralympics ska se ut, please, hjälp mig!

Död TV


Höstens alla val

Sommauppehållet på bloggen är nu över. Även fast ingen läser måste jag fortsätta skriva, det bara måste bli så. Annars kommer min förmåga att uttrycka mig försvinna helt och meningen är ju att jag ska tjäna mitt levebröd på att skriva.

Tanken ja...

Jag är ju student och som sådan har jag en rätt så begränsad budget. Trots detta finner man oftast medel att införskaffa inte bara det nödvändigaste, utan även konsumtionsvaror. (Och ja, jag måste skriva på det här larviga sättet idag!)
Som sådana räknar jag heminredning, skönhetsprodukter, teknikprylar och kläder.
Förra veckan bestämde sig vår TV (från början av 90-talet) för att stänga av sig helt plötsligt. När man sedan satte på den igen kom varken ljud eller bild tillbaka, däremot fick man chansen att se ett färgglatt klot i mitten av skärmen. Vår fina gråa öststatsklump med digitalt stereoljud (som den påminde oss om att den hade varje gång man bytte kanal) är död.

Därför skall ny TV införskaffas. Och den skall vara platt. Så börjar sökandet efter den PERFEKTA, men inte allför dyra platta tv:n. Och jag lovar, det finns många som tycker att de vet bäst i denna fråga. Så många sidor, forum och leverantörer, svenska, amerikanska, brittiska och tyska. Herre min je, det är ju bara lite bild och ljud.

Vilken hädelse! ropar ni nu säkert. Hur kan hon bara säga så, och människan som går en multimedialinje.
Ja, det är ju sant. Men jag tror även att jag inte kommer använda den här tv:n i 20 år. Tekniken går fram så oerhört snabbt, det är omöjligt att göra rätt köp, för några månader senare har priset gått ner eller en ny modell som faktiskt har ett pc-uttag trots den låga kvalitén på högtalarna bla bla bla och bla.

Jag älskar att titta på TV, det är inte det. Jag tycker bara att pressen på oss normala (?) konsumenter är lite väl hög när det gäller att göra rätt val. Det är tillräckligt svårt att göra ett val.
Men i morgon ska det nog ske. Sen måste man ju ha en hylla till, eller om det ska bli väggfäste? Och även om det är väggfäste måste vi ha en hylla att ställa recievern och dvd-spelaren på. om det inte är inbyggd dvd. Och kanske ska man köpa nåt slags paket med nya högtalare. Men då måste vi ta bort de gamla och listerna och då måste vi måla om vardagsrummet. vilken färg ska det bli denna gång...
Mötet avslutat.

RSS 2.0