Vänskap

Det här med vänner är inte en helt lätt fråga.

Jag inbillar mig gärna att det var lättare när man var liten, allt man behövde göra var att springa över, ringa på ringklockan och fråga om x fick komma ut och leka.

Men när jag tänker efter, så var ju alla ganska konstiga som barn. Ena dagen var man bästa kompis med en person, nästa dag sa den något dumt, så då lekte man med någon annan. Och de starkaste minnena är på något sätt bara frågan om vad man egentligen gjorde hela dagarna när man lekte?

Man drillas i hur relation pojkvän-flickvän ska fungera, se ut och åstadkommas. Man får inte någon guide till hur man bäst löser en konflikt mellan vänner. Inte heller vad som är rätt att göra, säga till sin vän att något den sa sårade, eller låta det glida förbi så att den fortsatta relationen inte tar skada.

Det jag lärt mig de senaste åren är i alla fall hur viktigt det är att vårda vänskapen. På alla sätt som går, visa att man finns där, lyssna, hitta på roliga grejer, bara ringa en gång i veckan och säga tjohej.
Nu är det bara nio timmar kvar på min arbetsdag för övrigt.

Tjohej...

Kommentarer
Postat av: malin

man ska säga till hjärtat, det ska man alltid göra. annars ligger det och gnager och den som sa något sårande vet inte ens om att den gjort fel. slutsats = säg alltid till. iallafall i 9 fall av 10. ;)

2009-04-05 @ 09:05:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0