I've got nippran

Nippran på namn, var det någon som sa. Och jag vet att denna någon har rätt.

När jag inte har något att göra, ja, då tänker jag på vad jag ska döpa mina framtida barn till (mina nuvarande barn har ju redan så många namn). Jag älskar att analysera folks namn, och att veta att alla mina namn har jag fått för många olika anledningar.

Jag tycker även om att "döpa om" folk som har fått fel namn av sina föräldrar. Till exempel vet jag aldrig vem en Johan i O:s klass är, i mitt huvud heter han Carl eller John. Johan? Ingen aning om vem det är.
Även en viss Robin heter Simon i min värld. Om någon säger, ja och så kommer Robin också på festen. Robin vem, undrar jag? Om de då säger, ja men Simon-Robin, då vet jag vem de menar.

Idag har Rolf och Raul namnsdag. Inga, i min mening, särskild snygga namn. Kanske är det för att Rolf rimmar på golf och Raul genast gör att man med mörk stämma vill uttala det på spanska...

Här är i alla fall lite väl utvald information (från wikiiii) om dessa namn:
Rolf är en kortform av det fornnordiska namnet Rodhulf som är sammansatt av orden hrodr, 'ära' och ulf som betyder 'varg'. Namnet är känt sedan vikingatiden genom Gånge-Rolf som erövrade Normandie år 911 (!) och blev dess första hertig.

Raul är ett mycket ovanligt namn i Sverige, både bland äldre generationer och bland de yngre. 31 december 2005 fanns totalt 761 personer i Sverige med namnet Raoul varav 316 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 11 pojkar namnet, varav 3 fick det som tilltalsnamn.

Jag tänker genast att självklart ska min son få heta Rodhulf. Det är nog det roligaste namnet jag hört på länge. Rodhulf Giertta, det låter alla tiders!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0