Klimat

Idag läste jag i ett annonsblad från Naturskyddsföreningen att 9 miljoner svenskar gör av med lika mycket energi som 200 miljoner indonesier.

Vi borde skämmas.


Jag tycker att jag är duktig på att ta hand om miljön, källsorterar och köper KRAV-märkt och släcker lampor trots att de alla är lågenergilampor och sänker elementen istället för att öppna fönster direkt och stänger av vattnet i duschen när jag shamponerar osv osv osv.


Helt enkelt måste mer göras. Jag ska forska lite i vad mer jag kan göra, så får ni alla lova att ni ska bättra er också. Mitt och O:s lilla hushåll gör inte av med mycket energi, men det finns ju galningar som inte bryr sig alls. De vill jag skälla på. Om jag bara hann ifatt dem där de sitter i sina SUV:ar och sprejar sina luggar tills hela jorden blir grå.


Om ett tag ska jag till naprapaten. Han kommer nog skälla på mig. Och skaka på huvudet. Och sucka. Det brukar han göra när jag kommer. Sen betalar jag honom massa pengar så då börjar han prata om AIK istället.


Money makes the world talk about Gnaget, alltså.

Kommentarer
Postat av: katarina

Vi gör samma sak som du, och jag undrar också vad man kan göra mer? Och är det vi gör rätt? Är krav-märkt bättre ur energi synpunkt? då måste man ju odla mer? Används verkligen det som jag sopsorterar, eller blandas det ihop och bränns enså, bara för att man missade skölja ur mjölkpacketet? Kommer mina barnbarn att ha en jord att leva på?

2009-12-10 @ 16:06:45
Postat av: Sunny_Sydney

Jag har en kompis som ska skriva en bok om det har, undersoka alla stora foretag som saljer sig sjalva som Natuvanliga, och se om de verkligen ar det i alla sina product linjer.



tex Nestle saljer sig sjalva som miljo vanliga har, men har egentligen bara en produkt linje som ar miljo vanlig...haha..de kommer att aka dit. jag koper inte Nestle for jag gillar inte dem..



I varje fall. jag sop sorterar( eller andy sop sorterar), stanger inte av vattnet (vilket jag border eftersom att Australien har en stor torka, hence the bush fires, 29 stycken for tillfallet utanfor sydney) och anvander mig utav air conditioning bara nar det ar jattevarmt. Annars anvader jag oppet fonser och en flakt.



jag tror att det kommer att ga at skogen med alltihopa..inte for att individer inte bryr sig utanfor att stora industri lander och uppkomst lander som Kina, Indien inte har tillrackligt hoga krav pa Industri niva, och jag tror att Industrin ar de stora miljo bovarna, oavesett hur vi som individer gor sa kommer de att forstora allt for att vi ska kunna kopa billiga plast leksaker och T-shirt for 19 kronor styck..



Sa jag tror som individ har man bara en mojlighet att paverka och forandring, genom sin planbok..inte kopa produkter fran foretag som ar miljo bovar, inte kopa leksaker, hemma produkter, klader, mat etc som ar importerade fran lander langt borta med undermanliga miljo krav...



Sen ska man bara gora det, och saga till barnen att de dar svindyra tra grejerna man kopt fran en lokal hantverkade ar minst lika tuffa som de chockrosa plast pistolerna fran Kina...



2009-12-11 @ 01:19:14
Postat av: Chippe

Jag tror att vi kan klara oss om vi hjälps åt, men det är svårt med vad som är rätt ch fel. Ur miljösynpunkt är inte krav bättre än vanlig mat, men kanske för hälsan. Jag sopsorterar men så kommer man ner till vårt soprum och då inser jag att jag är ensam om det i vårt hus. Jag pantar flaskor och burkar, åker väldigt väldigt sällan bil och åker t-bana, slänger nästan aldrig mat nuförtiden utan köper mindre så det blir precis lagom. Känner mig duktig jag med. Men. Så handlar man kläder som är gjorda i andra världsdelar, ljus som sannolikt inte är svenska och så blir man snurrig. Men om alla försöker blir det i alla fall bättre än om man inte försöker.

2009-12-15 @ 14:14:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0