Twittrar du hetero?

På dn.se (nä, jag gör inget annat på jobbet än att scanna nyhetssajter) finns en artikel om Pridefestivalens heterotest.

Man gör testet genom att skriva in sitt twitternamn och sen kollar testet de ord du använt de 200 senaste tweetarna (eller vad fanken det heter). Det finns en mall för flera ord som är typiskt hetero eller inte.

Typiska heteroord är husvagn och camping och icke-heteroord (bara den beskrivningen följer väl det heteronormativa samhället?) är schlager. De kör kampanjen för att skapa uppmärksamhet på de normer som samhället sätter på medborgarna.
 
Jag tycker att det är jättebra att man skapar uppmärksamhet på alla de osynliga lagar och förutfattade meningar som människor går och bär på. Men att sätta ord som schlager som ett epitet på att du inte är hetero, är väl att bekräfta de lagarna?

Äsch, jag vet inte, jag har ingen twitter så jag kan inte göra testet. Men jag vet att jag skulle skriva schlager jävligt få gånger. Husvagn skulle nog inte finnas med alls. Vilka andra ord är då typiskt hetero? Fredagsmys? Foppatofflor? Hängpattar?

Nä, jag vet inte jag. Nog borde det finnas ett roligare test än att låta en maskin räkna ut dina twitterinlägg? Kanske vore något för M att syssla med på sina lediga dagar?

Kommentarer
Postat av: Hej Liten

jag tvittar inte, for jag ar inte en Twit

2009-07-19 @ 13:45:20
URL: http://gierttajewellery.blogspot.com/
Postat av: Martin Bjurefors

Den var vra. Började skratta högt i ett nästan tomt semesterkontor.

2009-07-20 @ 09:48:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0