Jag ska gifta mig

Det här med giftemål verkar vara något som många går och tänker på lite då och då. Och jag och mina vänner är i en ålder där fler och fler är i par, och de som är utan känner sig som udda fåglar. Det tycker jag inte att de ska.

Men något som syster K skrev tycker jag stämmer, att det är så många här i världen som inte träffar någon de vill dela sitt liv med, och ännu fler som inte får välja själva vilka de ska gifta sig med. Och bara det, att man hittat någon, är en väldigt bra anledning till att ha en fest.

Så får det bli syster K! Du har fått mig att fatta ett beslut, jag vill gifta mig någon dag. Se, så enkelt det är, när man har ett geni till syrra (eller två, men just denna gång var det en).

Bröllop är ju ett vanligt tema i filmer, jakten på den stora kärleken och kulmen iklädd vitt och champagne. Men det är ju många äktenskap som slutar i skilsmässa, och det finns inga romantiska komedier om det. Eller jo några, men inte tillräckligt många.

För några dagar sedan skrevs det på en Aftonbladet-blogg att romantiska komedier förstör vår syn på kärlek, vi vill ha musikackompanjerade partymedleyn och högtid, inte dammråttor och vardag. Det är ju ingen ny grej, många gånger har man sagt och tänkt samma sak. Men varför då inte göra en ny genre, romantiska skilsmässokomedier? Där hela målet inte är att hitta den rätta och gifta sig, utan att nå fram till en perfekt skilsmässa. Det skulle nog kunna inspirera en del människor till att ha lite självinsikt i den svåra frågan.

Att slutscenen är en split screen där två vuxna människor sitter i sina lägenheter, ensama, och är nöjda med det.

Men det skulle nog inte gå, för hela Hollywoodhysterin grundar sig på målet att hitta en partner, och alla som inte vill det är konstiga. Och av någon underlig anledning går vi i deras ledband och oroar oss för våra vänner som inte har pojk- eller flickvänner.

Det får vi fanimej ta och sluta upp med!


Kommentarer
Postat av: Storasyster K

Äntligen någon som inser att jag är ett geni!! Nu skall jag bara komma på varför allt är som det är, och varför allt blir som det blir.

Du är i alla fall bäst, och du blir bara bättre.

2009-07-03 @ 09:42:25
Postat av: Chippe

Tror alla ni systrar är genier, och det är klart att även mammor måste få komma på möhippan.

2009-07-05 @ 19:25:03
Postat av: Hej Liten

Jag skulle helt klart kolla in den skillsmasso filmen. Det vore ju jatte roligt...



fast den kanske kan sluta med att de traffar nan annan helt enligt hollywood filmernas construct....altsa...sa far man 2 flugor i en small, 2 glada nya singlar som som blir tva glada par fast med 2 andra glada singlar..eller natt

2009-07-06 @ 06:39:08
URL: http://gierttajewellery.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0