Jag är arg på Göran Hägg!

Nästan varje dag är det något som får mig förbannad.

I morse var det idiotin på SVT:s morgonsoffas nyhetspanel. Göran Hägg, Stig Malm och Hanne Kjöller. Första ämnet var Michael Jacksons död. Häggs kommentar är att det inte är lika stort som Elvis död. Stig Malm säger att han inte kommer bli ihågkommen för sin musik utan för skandalerna. När Hanne Kjöller gör ett inlägg om att han var den första svarta artist som slog igenom stort på MTV och att han förändrade hela musikbranschen, säger Malm att Sammy Davis Jr väl ändå var lika stor. Göran Hägg meddelar att han tycker att MJ:s musik var konstlad och ansträngd.

Jag
blir

arg!

Som supersurasilver-Sara sitter jag i soffan och skriker på de båda puckoherrarna. Annars är jag ett Stig Malm-fan, men hur i helvete kan man jämföra en artist som 40 procent av Sverige inte vet vem det är, med någon som varenda jävel i hela världen känner till? Hur kan man säga att det inte är en ikon som dött? Hur vågar man uttala sig om att musiken inte kommer leva vidare, när man så tydligt inte har någon jävla aning om musik och popkultur?

Och hur kan man sitta och vara så respektlös mot en människa som precis avlidit?

Jag blev mörkrädd. Jag blev förbannad och jag var två sekunder från att skriva världens argaste mail till redaktionen för att de inte tar in människor som kan något om saken.

Programmet avslutades med frågan om föreningen Bara brösts seger i ett Malmö-bad, att tjejer ska få bada med nakna överkroppar.
Hanne Kjöller säger att det väl inte är en direkt seger för feminismen, men att det är en seger för de som har kämpat för det. Göran Hägg säger, och jag citerar: Ja, jag bryr mig inte så mycket om feministiska segrar. Men jag är rädd att det blir problem för oss andra som ska bada, att man inte får titta och måste skämmas om man gör det. Det är ju så på nudiststränder, att man går och tittar rakt fram för att inte snegla och till slut kommer man ju trilla.

Det handlar inte om att de här tjejerna är nudister, Göran min vän. Tjejerna vill ta tillbaka synen på sina kroppar från att antingen vara mat-för-barn-aparater eller sexiga-för-killars-skull-attribut. Nudism är något helt annat.

Och ilskan steg i Lovisa till den grad att inte ens naprapatens fyra knäckningar av hennes nacke kunde få bort den. Så nu är jag både mör, knäckt OCH förbannad.

Jävla fredag alltså...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0