Heja Halloween!

O har varit och köpt props till min Halloween-kostym, det känns bra. Ska ta en bild på mig, honom och lillesnor och lägga upp innan vi drar iväg till läskiga Enskededalen för partaj.

Min systerdotter har varit ute och bus- eller godisat sig idag. Jag hoppas det gick bra för henne. På min tid (och oj vad gammal man känner sig) klädde vi bara ut oss på våren till påsk. Då ritade man ett litet kort eller en teckning och så fick man lite äckliga godisägg av snälla människor. Det var alltid väldigt roligt.

Jag vet inte om man ger bort någonting på Halloween? Går man bara runt och tigger godis?

I DN har det varit ett par insändare från tjuriga människor som tycker det är förskräckligt att barnen går runt utklädda till monster när Allhelgona egentligen handlar om andakt, tysthet och ro. En dag när man ska tända ljus på gravar och äta korv. Jag förstår inte varför man ska klanka ner på roliga grejer. Varför ska vi i Sverige inte få ha lite skoj?

Det kan vi väl unna oss, en maskerad eller två när mörkret är så tjockt att det går att skära med motorsåg. Himlans tråkiga människor som inte kan unna ungar och vuxna detta. Men de kanske helt enkelt vill behålla godiset för sig själva.

Fast om de nu vill ha en helgdag där folk tänker på sina avlidna nära och kära med glada tankar, då kanske man får öppna portmonän och punga ut med en seg råtta eller två. Annars blir man ihågkommen som en gringubbe. Och det vill nog släktingarna slippa tänka på den 31 oktober!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0