Kallt kallt och inga vantar

Det är kallt där jag sitter, i webbrummet vid studio 14. Det är fanimej svinkallt. Mina knogar är alldeles blå, inte så läckert.

Vi hade en liknande situation under sommar-OS förra året. Vi webbare jobbade skift, ibland satt man ensam på natten i den murriga studion. Då frös man också ihjäl. Vi satt med vantar och mössor och försökte hålla oss vakna klockan fyra på morgonen. Ibland gick man ut i korridoren och hoppade lite, för att få fart på blodet, samtidigt som man önskade att en vänlig själ skulle höja temperaturen i Radiohuset.

Men icke.

Nu sitter jag återigen i ett iskallt rum och ska försöka skriva snabba rappa grejer. Långsamt går det för fingrarna. Som om jag kämpade genom gröt eller gelé. Trögt.


Kommentarer
Postat av: Maria

Usch! Dra med dig en liten värmefläkt och koppla in då? Småbökigt kanske. Men ni har ju tillgång till bil?



Annars får väl Olle komma dit och värma dig om nätterna ;)

2009-10-18 @ 16:18:49
Postat av: Chippe

Helt sjukt. Ta med värmefläkt så du inte blir sjuk!!

2009-10-18 @ 18:50:05
Postat av: Katarina

Vad sägs om rispåsar som du kan värma i micron?

Du kanske kan ha en varn rispåse på skrivbordet som du kan vila handen på ibland.



Eller skydsombudet. Jag menar så klart inte att du skall ha ett varmt skyddsombud på skrivbordet som du kan värma dig på, men du kanske kunde kontakta skyddsombudet så att hon kan kolla att det är ok.



Kram

2009-10-19 @ 07:45:47
Postat av: Anonym

Citat från arbetsmiljöverkets hemsida:)

Regler om rumsklimat finns i verkets föreskrifter AFS 2000:42, "Arbetsplatsens utformning". Se 31-33 §§ med kommentarer.

- I 32 § anges att lokaler för arbete året om skall i regel ha värmeinstallationer. I kommentarerna till paragrafen anges att värmeinstallationen bör beräknas så att den normalt har kapacitet för att hålla en lufttemperatur om minst +20°C i vistelsezonen, för stillasittande arbete som är fysiskt mindre ansträngande.

- I 31 § finns grundkravet att "arbetsplatser inomhus, arbetslokaler och personalutrymmen skall ha lämpligt termiskt klimat" och i kommentarerna beskrivs en metod för bedömning av klimatet.

http://www.av.se/teman/inomhusklimat/kyla/arbetsmiljoregler/



Och hör sen:)

2009-10-19 @ 16:21:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0