Kan du inte spela - spela inte!

Igår var jag och O hemma hos A och kollade på amerikansk fotboll. Det var min första match någonsin, tror att jag förstod ungefär hälften. Men det var riktigt roligt.

Som avslutningslåt innan vi begav oss vidare kom Beyoncés "If you like it then you'd better put a ring on it" genom youtube. Alla satt som små änglar framför dataskärmen. Så snygg video, så bra låt. Uppumpade av bara tusan åkte vi sen till den andra A:s teaterskola vid St Eriksplan.

Ja, det ligger en teaterskola där. På en innergård. I ett förrådsrum. Det var mysigt.

Men där fanns ett piano. Och där fanns en människa som inte kunde spela piano. Och en till, som knappt kunde spela piano. Det, mina damer och herrar, var inte lika mysigt.

Vad är det med pianon och folk som tror att det är nice att klinka lite halvdana skalor fram och tillbaka i en timme? Varför tror de att vi andra vill lyssna. Det är inte som en gitarr som man tyst kan plocka lite på utan att någon störs. Ett piano är ett mäktigt instrument, det tar gärna över konversationer. Om någon kan spela, fine, då kan vi andra sjunga eller dansa eller vad vi vill. Men om man verkligen inte kan, varför envisas?

Jaja, till slut kom en kille och lyfte bort den okunniga från pianopallen. Jag höll på att börja applådera. Men det gjorde jag inte. Av ren godhet. Ren och skär GODHET!

Kommentarer
Postat av: Chippe

Fast det är synd när de som kan spela piano, en L och en O jag känner, inte gör det så man kan höra dom och kanske lägger ut en liten slinga nåsntans i cyberrymden så man kan klicka in sig och lyssna...

2009-10-05 @ 10:27:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0