Bli av med godissuget

Bra knep för att bli av med godissuget:

1. Bestäm dig för vad ditt mål är, bara äta på lördagar, bara vid speciella tillfällen, bli av med suget så att en chokladbit inte blir åtta...

2. Visualisera känslan av hur härligt det kommer vara att inte var "tvungen" att äta sötsaker, ju mer du går in i känslan, desto mer "äcklad" kommer du bli av godiset. Tänk på vad det innehåller, transfetter i kakorna som kloggar igen artärerna kring hjärtat, malda grisdelar i gelatingodiset osv, chipsen har palmolja (skrivs ofta vegetabilisk olja) som skövlar skog som chimpanserna bor i.

3. Trappa ner. Gå från smågodis till mörk choklad och russin, från chips till pistagenötter och sen osaltade cashews, gör och drick olika sorters smoothies

4. Riktigt mörk choklad tar ofta bort sötsuget, den är så mäktig i smaken, ta en bit 85% och du vill inte ha mer.

5. Beröm dig själv varje gång du inte tar godis/kakor, istället frukt eller smoothie

6. Gör mycket smoothie och ställ i kylen som du kan dricka när sötsuget faller på

7. Och så beröm dig lite till för att du är så duktig

Mitt sötsug försvinner ganska lätt, eftersom jag inte brukade äta något onyttigt alls på vardagar förut. Nu gör jag olivolja med vitlök som jag doppar surdegsbröd i och äter gröna oliver till om jag vill ha något salt (läs chips) och jag äter russin och cashewnötter eller gör lite smoothie eller dricker lite apelsinjuice om jag vill ha sötsaker.

Det är mina egna, högst personliga, tips för hur man blir av med sötsuget. Som alltid är det viktigaste att du verkligen vill, om det blir ett tvång går det inte.

Tjollahopp!

Kommentarer
Postat av: SunnySydney

Jag hatar smoothies. jag vill ata min kalorier inte dricka dem om de inte ar ol.



Mitt tips ar, ha inget godis hemma...Det hjalper om du inte bor uppepa en butik sa att det ar latt att slinka ner och tjacka glass.



2. ha natt i handerna nar du kollar tv, lite korsstygn eller natt annat pyssel, da har man inte tid att ata...stickning kan man nog gora ocksa..



jag har svart att halla mig undan fran torra sma kakor och kex, vilket gor att jag koper vattenmelon och ska ha det istallet. Det leder ofta till att jag ater bada sma kakor och vattemelon..

och det ar ju inte en losning. Men ibland ar det enda som hjalper mot godis sug ar att gora natt annat eller att bara ata och tycka om...



2010-04-15 @ 01:43:08
URL: http://gierttajewellery.blogspot.com/
Postat av: K

Har aldrig testat nedtrappningsmetoden, och med tanke på att jag aldrig lyckats äta mindre sött, så kanske det är läge för en testomgång.



Det är inte vikten som stör mig, utan mer vanan att äta socker, färgmedel och slaktrester varje kväll.

Samt känslan av att gå och lägga sig med en svullen mage och lätt illamående.



Just nu är jag inne på att byta godiset mot en macka på kvällen, och då verkar ju nedtrappningsmetoden vara något för mig.

2010-04-15 @ 09:07:22
Postat av: martin b

Min modell är en kombination.

Ha bara sånt hemma som du får äta (undantaget är glass som alltid måste finnas i en frys)!

Mörk choklad som sugstoppare

Hård macka med ost som kvällsmål (bara en)

Gruyere ost (schweizisk hård och stark ost) alternativ olja/vitlök/surbröd.



Blir suget för hårt kan man alltid ta till lite styrketräning



M



2010-04-15 @ 09:53:17
Postat av: Chippe

Sötsuget är väl ett begär som ökar i takt med konsumtionen? Så då är det nog bra med nedtrappningsmetoden. Oliver istället för chips är bra, men lite kladdigare. Nä glass behöver man aldrig ha hemma, däremot popcorn. Och ost är väldigt bra, en skiva räcker ofta långt.

2010-04-19 @ 17:07:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0