Dumpade.se - något för 80-talisterna?

Det är många saker man kan uppröras av här i världen, men en riktigt stöttepelare i de förbannades land är helt klart allt snickesnack som sägs om 80-talister.

Bland godbitarna finns ju att vi är så curlade att vi börjar gå på antidepressiva så fort pojkvännen gjort slut (det är alltid tjejer som tar medicin och killen som gör slut, i alla fall i ALLA de inlägg jag läst).

När sådana människor, som jag aldrig har samma åsikt som, som Hanne Kjöller på DN skriver liknande grejer kan jag antingen:
1. gå i taket
2. acceptera att alla som är äldre är idioter
3. bevisa att vi 80-talister inte är dumma i huvudet
4. ignorera alla som tror att det går att bunta ihop folk i generationsfack

Jag väljer lite olika beroende på väder, tid på dygnet och antal timmar sen min senaste måltid.

Idag fick jag däremot en liten vink på att alla 80-talistbelackare kan ha rätt. Nämligen sajten dumpade.se.

Nu är jag ganska säker på att det inte bara är 80-talister som hänger på den här sidan, men det känns ändå som ett argument för att människor delas har slutat att prata och umgås i verkligheten, dels att ett uppbrott från partnern i dagens samhälle är något nästintill oöverkomligt. Så hemskt faktiskt att man inte kan lösa det på egen hand, eller vara ledsen hur länge som helst men ändå prata med vänner och familj, utan att man vill vara anonym när man gråter ur sig sitt hjärtas svarta innehåll.

Har inte bestämt mig för om det är bra för att folk som inte har någon att prata med eller som inte vågar prata med en vän, har någonstans att vända sig. Eller om det är dåligt för att folk tappar all form av social kontakt, det är ju i motgång som familj och vänner betyder mest.

Vad tycker ni?


Kommentarer
Postat av: Maroa

Äsch, jag tycker att alla harmlösa sätt att försöka befria sig från ångest är bra. Dessutom förstår ju ingen en så bra som någon i samma situation.



Jag tror inte att de yngre generationerna har svårare att handskas med separation, jag tror bara att det är mer och mer socialt accepterat att blotta sin ångest. Desto längre vi går bak i tiden, desto mer tror jag att man skulle lida i det tysta. Det betyder inte att man inte tog det lika hårt. Dessutom tror jag att det gjorde att folk lättare hamnade i någon slags konstant ensamhet, istället för att ta sig vidare och träffa nya människor.

2010-08-03 @ 15:48:01
URL: http://minigan.blogg.se/
Postat av: Lovis

Tycker också att det är ett oerhört framsteg att man nuförtiden inte BÖR skämmas för sina känslor eller sina spöken, att alla blir mer mänskliga och har dåliga sidor och inte alltid gjort rätt. Men är inte att bara prata om det på nätet kanske samma sak som att skämmas, för man slipper ju prata med någon face to face?

2010-08-03 @ 16:05:58
URL: http://lovisagiertta.blogg.se/
Postat av: maria

Jag förstår hur du menar. Men som en sann ältare kan jag tänka mig att det är skönt att slippa spy galla över sina vänner dygnet runt och kunna ventilera sig på annat håll med innan alla vänner flyr i panik :)

2010-08-03 @ 17:51:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0