Idioter är de allihopa

Många gånger har man stött på människor som vägrar inse att feminism handlar om jämställdhet, att könsmaktsordning inte finns och att vi som skriker oss hesa för rättvisa bara ska "sluta tjata".

Läser Nour El-Refais text på Newsmill och kan inte annat än att hålla med henne. Jag är så trött på att det ska handla om andra frågor så fort man börjar prata om skillnader mellan hur könen behandlas. Som att "killarna minsann inte heller har det så lätt". Nä, men det är ju inte det vi pratar om just nu. Det kan vi prata om sen.

Lite liknande blir debatten om SD. Eller debatt och debatt, de puckon som verkar regera i kommentatorsfälten på Aftonbladet, det är dem jag menar.

"Ah, men sluta klaga på SD så himla mycket. Hur demokratiskt är det att kritisera samma parti så här mycket va?", eller "Biskopen kanske pratade om att alla är lika mycket värda, men då är väl SD också lika mycket värt", "Okej, så alla människor är lika mycket värda. Då är Hitler och Moder Theresa lika mycket värda alltså?".

När jag läser dessa kommentarer, och många med dem, blir jag så himla trött. Och börjar tycka att O:s åsikt om att alla borde läsa grundkursen i filosofi som obligatoriskt ämne på gymnasiet är en riktigt bra idé.


Kommentarer
Postat av: Chippe

När jag gick i skolan läste vi mycket både filosofi och psykologi. Vet inte om man gör det alls nuförtiden, men det kunde nog vara klokt, som O säger. Och kommentarer under nyheter och bloggar är oftast väldigt konstiga. Det är nog bäst att skriva en egen blogg och länka...

2010-10-07 @ 11:06:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0