Magnusson säger som det är

En ruggigt bra krönika signerad Karin Magnusson finns idag publicerad på Aftonbladet.

Hon skriver att SD:are ska sluta att böla på bloggar och andra ställen för att de blir påhoppade av familj och media på grund av sitt val till riksdagen.

Det är så bra att jag ryser i hela kroppen.

För har man röstat på ett parti vars hela partiprogram handlar om att människor som är födda i andra länder än Sverige inte har samma rättigheter som "infödda svenskar", ett parti som dessutom kommit in i riksdagen, då ska man tåla att bli ifrågasatt.

"Det är ingen som tar debatten med dem", sa folk innan valet.
"Vi ska ta debatten med Sverigedemokraterna" säger alla nu efter valet.

Sen när han man inte debatterat migrationsfrågor i Sverige? Det pratas och beslutas hela tiden i utskott och på statliga institutioner, det är bara det att man inte pratar ur det perspektiv som SD vill att man ska göra. Eller att man kommer fram till samma lösningar som SD vill att man ska komma fram till.

En sak jag reagerat oerhört starkt på i kommentarerna till den här bloggen är de som skriver om att asylsökande får så mycket pengar och chanser men att "svenskar" inte får någonting.

Typ en "vi har inga jobb i den här lilla bruksorten men han där borta har startat en pizzeria och det är ju jävligt lätt eftersom staten ger honom massa bidrag hela tiden"-mentalitet.

Att tycka synd om sig själv är varken konstruktivt eller attraktivt. Varken om man tycker synd om sig själv för att man känner sig förföljd i media eller för att man inte får massa bidrag från staten.

Eller för att man inte har tillräckligt med argument för att backa sitt beslut att man vågar stå för det inför sin familj.

Vad tycker ni?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0