Semesterångest

Semester. Det är grejer det. Men det är fan vad svårt det är att slappna av.

Västkusten, som brukar vara sämstkusten eftersom det alltid bara regnar, bjöd på helt ok väder som gjorde att vi kunde bada nästan varje dag. Såg bara två brännmaneter, det får man se som ett plus!

O lekte med systerdotter M, jag med, hon tyckte nog vi var väldigt tokiga när vi hittade på historier och ljög lite. Som om hon inte var van vid att man retades... väldigt konstigt för mig som är uppväxt i en familj när man som barn ständigt blev ilurad grejer och har "man måste få retas" som levnadsregel. Men det var mysigt att fantisera ihop plattgubben som bodde under plankorna på nedre balkongen och som killade en på fötterna när man käkade middag för att han ville ha uppmärksamhet.

Åkte även supersnabb båt uppe i Hamburgsund, där såg det helt annorlunda ut än i Henån. Inte ett träd på öarna. Jo, kanske någon liten förvriden björk, som i fjällen.

När vi bilade tillbaka till Stockholm gjorde vi det fatala misstaget att äta på McDonalds. Jag höll på att somna bakom ratten efter 20 minuter. När jag sa till O att vi nog behövde stanna svarade han inte. För han HADE somnat.

Våra kroppar tål inte skräpmat helt enkelt, så är det.

Sen har vi varit på Aspö i åtta dagar, övat på att inte göra någontin. Det lärde vi oss lagom till att semestern var slut. Som det nog alltid brukar vara.

I går började jag känna det där höstpirret. Precis samma som jag kopplar ihop med skolstarten. Hur ska det bli? Vad kommer hända? Hur kommer klasskompisarna se ut?

Min ångest för pengar går upp och ner just nu, hur fanken ska vi klara oss på CSN? Det är som att pirret nästan genast blir till kramp i magen, pengakramp. Jag hatar pengar. Jag hatar att tänka på pengar. Jag hatar att göra av med dem och jag hatar att behöva hantera dem i över huvud taget. När O ska betala räkningarna får jag ångest bara för att det ska göras, fast jag slipper vara med om själva händelsen.

Inte helt sunt kanske.

Som ni ser, att jag ser fram emot hösten blir genast till tankar kring hur jag ska klara av att inte ha några pengar. Utan valuta vore samhället bättre, tro jag det!


Kommentarer
Postat av: Chippe

Höru skrutten, nu får du ta och lugna ner dig lite och tänka på att vara glad för att du kommit in på en högst eftertraktad utbildning och för att du kan göra saker som ingen annan kan, och för att du är en fantastisk person. Tänk på det istället!!

2011-08-09 @ 23:30:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0