Min farmor

Igår kom min tv-seriegrupp hem till mig och så satt vi här och skapade magi. Så otroligt mysigt med grupparbete på hösten tycker jag, att sitta ensam hela dagarna vore rena döden. Det mäker jag nämligen idag... Segt som smörkola går det.

Min farmor fyller 88 år idag. Det tycker jag är en bedrift. Hon är totalt klar i bollen, har inte glömt någonting, kommer i stället ihåg precis allt. Hon minns vad grannar de hade på 60-talet och deras barn hette, vad en författare sa på 80-talet och exakt allt annat mellan himmel och jord. Jag önskar, bönar och ber att jag har fått hennes gener.

Tror att hon har några småknep för att hålla sig pigg och frisk. Det finns ju de självklara som att knacka sig i huvudet 100 gånger om dagen för att få tjockt hår, dricka äppelcidervinäger, ta en sked honung varje morgon och bada i havet i mars/april för att få fart på blodcirkulationen. Men även det att memorera olika telefonnummer och personnummer varje dag, läsa tidningen och lyssna på radio, läsa böcker och gå på föreläsningar, inte dricka alkohol till vardags, inte röka, äta allsidig kost (men med mycket kakor och bullar ändå) och inte gräva ner sig i det förflutna.

Vår tv-serie handlar om ett ålderdomshem och det gör ju att jag tänker extra mycket på att bli gammal. Jag hoppas att jag blir som min farmor. Med felfri syn när hon närmar sig 90 och en ärofylld hattsamling i hallen.

Tjing tjong!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0