Nyårsbrott

Woho, 2012!

Nyårsafton var toppen, först lagade jag och O mat tillsammans med L och J medan den nya alienkattungen attackerade min klänning. Sen åkte jag och O in till A och hans syster med man och såg fyrverkerier och åt lussebullar. Bra på alla sätt och vis.

2012 började inte så bra för en yngling som sa att han hette Emil, däremot. Vi stod vid en park och kollade på smällare när vi plötsligt såg en ung kille klämma sig fram mellan några återvinningsbehållare och rusa längst med gatan. Efter honom kom en medelålders, tunnhårig man i röd dunjacka. Mannen hann ikapp pojken och fällde honom till marken i farten. Jag och O reagerade direkt och kutade efter. När vi kom fram höll mannen pojken nedtryckt mot marken, killen höll fortfarande i en tänd cigarett som han på något konstigt sätt lyckats rädda i fallet.

Det visade sig att den lilla killen, tillsammans med några vänner, sparkat sönder en glasport i en bostadsrättsföreningen där dunjackemannen var ordförande. Lille killen försökte komma undan på tusen sätt. "Jag betalar tillbaka, jag svär", "Va, funkade inte numret till min farsa? Men allvarligt, han har pengar, han betalar tillbaka", "Jag kommer aldrig göra om det, du kan släppa mig, jag har lärt mig en läxa".

Till slut kom röda jackan fram till polisen som skickade en piketbuss. Så fort lille killen hörde detta blev han nervös som satan. Började flacka med blicken, röra sig fram och tillbaka för att hitta en flyktväg. "Jag vill inte ha problem med snuten asså", mumlade han för sig själv.

Jag såg på honom att snart händer det, snart försöker han sticka. Så fick han syn på polisbilen och snabbt som satan puttade han mig åt sidan och kutade iväg. Röda jackan sprang efter. Några poliser hoppade ut ur bilen och rusade också iväg, bilen fortsatte runt huset för att skära av lillkillens flyktväg.

Ingen aning om han klarade sig undan eller inte. På ett sätt hoppas jag att han gjorde det. Ingen bra start på året för "Emil" i alla fall.

Lille pöjk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0