Lite om fotbolls-EM efter beställning

Ja här ska pratas fotboll!

Efter kvällens matcher (Ukraina-Frankrike som just nu är avblåst pga åskväder, Sverige-England som är en MÅSTEmatch för Sverige) har alla fyra grupper spelat två omgångar.

Och än så länge står detta klart:

Spanien har ett ruggigt starkt lag som äntligen lossnade i gårdagens match mot Irland. Fernando Torres har äntligen hittat självförtroendet och det var viktigt för spanjorerna att få igång en renodlad anfallare bland alla fenomenala mittfältare (Iniesta, Xavi, Busquets, Alonso och Silva). Det här är ett finallag tror jag (och typ alla andra i världen också).

Tyskland var ruggigt bra i matchen mot Holland där måltjuven (han är en MÅLTJUV) Mario Gomez visade framfötterna, bakfötterna och allt där i mellan. Bastian Schweinsteiger (som ju missade straff i Champions league-finalen mellan Bayern München och Chelsea, stukat självförtroende sa man då...) har varit en stooor del i de tyska framgångarna. Schweinsteiger serverar många fina passningar fram mot Özil och Gomez. Özil har varit lite osynlig såhär långt, förhoppningarna är ju att han kommer igång i söndagens match mot Danmark!

Italien visar ännu inte finalnivå, men Andrea Pirlo (som gjorde Kroatienmålet igår) har Radiosportens kommentatorer vid flertalet tillfällen sagt är "en av turneringens bästa spelare".

Holland. Aj aj aj, det är inte samma grisfotboll som i VM, men det har ju inte börjat bra. Först förlust mot Danmark (det var en CHOCK, EM:s hittills största skräll!) och sen förlust mot Tyskland. Då verkade van Persie vara den enda som sprang. Robben var (SOM VANLIGT) en riktig surtant som, när han skulle bytas ut, hoppade över skranket på fel långsida och tjurade sig hela vägen runt plan tillbaka till avbytarbänken. Nä, Holland når nog ICKE final.

Portugal föll i matchen mot Tyskland, men vann den andra mot Danmark. Varela blev matchhjälte då, Christiano Ronaldo har visat bra form, men frågan är om Portugal är tillräckligt breda för final? Nja tror jag.

Sverige. Ack, Sverige. Matchen i kväll mot England är en måstematch, för faller vi då ja då blir det stopp på EM-äventyrert. Eller, man möter ju fortfarande Frankrike, men det spelar ingen roll. Man måste ta poäng mot England. MÅSTE.

England spelade 1-1 mot Frankrike och var nöjda med det. Nöjda. De spelar defensivt under Hodgson, tar inga onödiga chanser. Men de räknar nog med seger mot Sverige ikväll. Anfallsglädjen finns hos Gerrard (framförallt med en giftig frisparksfot), Young och Walcott (och Rooney).

Irland har bäst kör, fansen sjöng hela sista 20 minuterna i 0-4-förlusten mot Spanien igår. Och de sjöng vackert.
Ukrainas legend Andrij Sjevtjenko är mest älskad. Han gjorde mål mot Sverige i premiärmatchen och han visar att han fortfarande är att räkna med. Fick guldbollen 2004 om jag inte minns fel...

Andra lagen kan jag inte så mycket om. Men Ryssland leder grupp A före Tjeckien, Polen, Grekland. Ryssland storslog Tjeckien med 4-1 och spelade 1-1 mot Polen, till polackernas oerhörda glädje! I den gruppen är det förvånande att Grekland startat så dåligt. Oavgjort mot Polen och förlust mot Tjeckien.

Kroatien spelar riktigt rolig fotboll och har ett säkert och snabbt passningsspel. De spelade ju 1-1 mot Italien, och det är bra!

ja, det var Lovisas fotbollsutlåtande. Säkerligen kommer jag skriva något bittert eller något glädjejublande efter Sverige-matchen i kväll. Avspark 20:45 svensk tid.

Det var det hele.

Forza Ibra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0