Skönt sommarprat

Min mission för denna sommar har varit att lyssna på alla sommarprat. Nu har jag sex stycken kvar att lyssna på och det har varit fler som är tråkiga/dåliga än bra. Jag undrar: Var är producenterna när texterna har utformats? Var är producenterna när texten talas in? Eller har de kanske inte så mycket att säga till om?
 
Ska inte göra en fullständig utvärdering än, men idag började jag lyssna på Lotta Schelin och det var överraskande bra.
 
Vad jag framförallt blev så oerhört glad över är att hon pratade om irritationen över att "damfotboll" ständigt jämförs med "herrfotboll". Att om en match i damallsvenskan är dålig så är det inte just den matchen som är dålig utan då är damfotboll som sport dålig. Att vi inte förväntar oss att Emma Green-Tregaro ska hoppa 2,38, men tycker att damlandslaget ska ha samma passningstempo som Les Blues.
 
Äntligen är det någon som orkar ta fajten. Högt och öppet. Inte lite tyst och i självklara sammanhang, utan på ett självklart sätt i sammanhang där de flesta blir tysta.
 
Precis så agerar en beundransvärd människa. Inte genom att säga "Gör mig inte till er ikon" som Anja Pärson sa i sitt sommarprat.
Heja Schelin!

Kommentarer
Postat av: martin

För oss som missat nästan alla sommarpratare. Tipsa oss så vi kan lyssna innan de försvinner från webben

Svar: Jag tipsar om: Henrik Dorsin, Lotta Lundgren, Anders Olsson, Elise Lindqvist, Soran Isamil, Christer Björkman, Rakel Chukri, Katrin Sundberg, Björn Lindeblad, Magdi Abdelhadi, Petter Stordalen, Daniel Sjölin, Lutfi Kolgjini, Klara Zimmergren, Trita Parsi och Jo Nesbö. Oj, det var många, men de var alla väldigt bra!
Lovisa g

2012-09-13 @ 08:18:40
Postat av: chippe

Bra rutet av Schelin.

Svar: Visst! Blir alltid impad av folk som orkar ta fajten!
Lovisa g

2012-09-13 @ 09:16:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0