Ta debatten med Björklund!

När o när ska pedagogerna i Sverige gå samman i ett uppror mot Jan "Björkis" Björklund?
I morse i SVT:s Almedalsrapportering sade SvD:s politiska redaktör att han tyckte att nämnde karl gjort bäst ifrån sig på Gotland.
- Klart och tydligt budskap, var förklaringen.

Men om nu budskapet är åt helvete? Om budskapet innebär att svensk skola går tillbaka 50 år i tiden på kuppen? Om bestraffningar och uppförandebetyg fastställer redan i unga åldrar vem man är? Om diskussioner och reflektioner på läromaterialet tappar mark till ordning-och-reda-pengar-på-fredag-mentalitet? Spelar det roll att budkskapet går emot all pedagogisk forskning, så länge det är klart och tydligt?

Nä, nu tycker jag att alla vi som arbetat med barn och ungdomar ska resa oss från våra arslen och ta debatten med lille-Björken. I bräschen borde lärarna gå, de som faktiskt har insikt i hur saker och ting ligger till. Så svårt borde det inte vara att knäppa en glestandad pseudomilitär på näsan en gång eller två.

Kommentarer
Postat av: Storasyster K

Jag är med på det där upproret! Låt Björklund leka med sina kompisar i hemvärnet i stället för skolan. De kan ha jätteroligt tillsammans, och så slipper han de där bångstyriga barnen och ungdomarna som han ändå inte gillar.

2009-07-01 @ 10:21:44
Postat av: Stefan Siverud

Själv tycker jag att han har rätt, och det gör även min mamma och hennes lärarkollegor med minst 30 års erfarenhet av yrket.



De flesta ångrar att de inte bytte yrke tidigare, senast i början på 90-talet, när de fortfarande hade kunnat bli anställda någon annanstans efter utbildning.



Nu försöker de bara hålla ut till pensionen och en del har förtidspensionerat sig. Jag litar på att de vet vad de pratar om och har rätt; de har ju trots allt sett skillnaden.



"Pseudo" stavas det för övrigt ;)

2009-07-06 @ 19:24:12
URL: http://www.legalassassin.com/personal

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0