Bristande gräv på dn.se

DN.se har haft en omröstning inför valet där läsarna fått välja vad tidningen skulle granska. Integration/segregation (som jag röstade på) vann och har nu undersökts av några flitiga reportrar.

Men vad som kommer fram är inga nyheter, utan gamla fakta som återigen slås fast. Gammal fakta och ren statistikläsning. Inget mer.

Om man ska granska något, ska man då inte ställa frågor till makthavare och ansvariga? Gå ut på Östermalm, som helt oväntat (inte!) låg högst i inkomst-, utbildning- och hälsostatistiken, och fråga runt. Vad tycker du om att enbart priviligerade, rika och välutbildade människor bor runtom dig? Varför placeras inga flyktingar kring Gärdet? Skulle du kunna tänka dig att bo i Tensta?

För "tycka-synd-om"-reportage från förorten görs det ett varannan månad i svensk dagspress. Men ingen frågar de personer som haft tur i livet vad de tycker om den saken.

Och jag vill höra vad som planeras för min stad i framtiden. Finns den här problematiken med i beslutfattarnas kalendarier när det är dags att svinga klubban?

Problemet torde vara, som så ofta, att journalisterna inte fått lämna redaktionen. Det ska gå snabbt och inga utsvävningar från ordinarie arbete tillåts och vips så sitter alla människor med kreativa sinnen och gör telefonintervjuer fram till pensionsdagar.

Det är ett problem som gynnar politiker och andra makthavare som slipper en frågvis människa i hälarna dagarna i ända. Och det är inte bra för någon.


Kommentarer
Postat av: Chippe

Kloka oh bra synpunterk, också typiskt den attityd och den främlingskap DNs medarbetare i de allra flesta fall faktiskt känner gentemot den vanliga stockholmaren. Stockholsmredaktionen är ju för övrigt nedlagd sen nya chefredaktöen äntrade scenen. Jag skulle också gärna läsa om planerna för staden och vad de lyckligt lottade tycker. kram

2010-02-24 @ 13:34:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0